Vanın büyükşehir olması

Vanın büyükşehir olması -Vanda Devir, Tasfiye ve Paylaştırma komisyonu toplandı


VAN (A.A) - Vanın aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olması sebebiyle, Vali Yardımcısı Atay Uslu başkanlığında kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma komisyonu çalışmalara başladı.
     Valilik Erek Toplantı Salonunda bir araya gelen komisyon üyeleri, 6380 sayılı kanunda belirtilen maddeleri görüştü.
     Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Atay Uslu, kısa bir değerlendirme yaptı.
     Kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülen Van Belediyesinin yanı sıra Tuşba ve İpekyolu ismiyle iki yeni ilçe kurulduğunu belirten Uslu, 8 belde belediyesinin de tüzel kişiliğinin sona erdiğini kaydetti.
     Köylerin bağlı oldukları ilçe belediyelerine bağlanmak suretiyle mahalleye dönüştürüldüğünü ifade eden Uslu, şöyle konuştu:
     Bütün bu düzenlemeler sonrasında tüzel kişilikleri sona eren belde belediyeleri, İl Özel İdaresi, köyler, il belediyesinde devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere kanunla kurulması öngörülen komisyon oluşturulmuş ve çalışmalara başlamıştır. Kanunun yayım tarihi itibariyle, bir aylık yasal süreçte taşınır ve taşınmaz malları, personelini, hak, alacak ve borçlarını kanunla belirlenen yerlere bildirmeleri gereken birimler bilgilendirildi ve çalışmalar devam etmekte.
     Komisyon toplantısına İl Defterdarı Yücel Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Mahalli İdareler Müdürü Mirhaç Kaya ve İl Özel İdaresi Strateji Müdürü İslam Bayram katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanın büyükşehir olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER