Vanın finansal ve ekonomik sorunları toplantısı

Vanın finansal ve ekonomik sorunları toplantısı -Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Melen: -Depremin ardından kısa sürede toparlanan Vanın Türkiyenin ekonomik olarak geldiği yerin bir göstergesidir


VAN (A.A) - Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen, depremin ardından kısa sürede toparlanan Vanın Türkiyenin ekonomik olarak geldiği yerin bir göstergesi olduğunu bildirdi.
     Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından organize edilen Vanın ekonomik ve finansal sorunlarıyla ilgili toplantı yapıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, depremin ardından bazı bankaların esnaf ve tüccara kredi konusunda gerekli kolaylığı sağlamadığını söyledi.
     Kentte meydana depremler ekonomik ve psikolojik sorunları da beraberinde getirdiğini ifade eden Nadiroğlu, korku sebebiyle oluşan göç dalgasının ekonomik durgunluk oluşturduğu belirtti.
     Bu sebeple tüccar, esnaf ve sanayicinin finansal ve diğer mali konularda ciddi sıkıntılar yaşadığını anlatan Nadiroğlu, Üyelerimizin kendilerine ekonomik güvence olarak değerlendirdikleri kaynaklardan biri olan bankalar bu dönemde kendilerine yapılan taleplerin değerlendirilmesi ve yanıtlanmasından maalesef istenilen yaklaşımı sergileyemediler. Birçok bankamız kredilerde ertelemelere giderken, bazı bankalarımız ise kılını bile kıpırdatmadı. Kent ekonomisinin yeniden canlanması, Vanın hakkettiği yere gelmesi için hepimizin üzerine düşen sorumlulukları vardır dedi.
     Konuşmaların ardından bir sunum yapan Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen, yaşanan deprem felaketin üzerinden 1 yıl gibi kısa bir sürede ayağa kalkmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Deprem haberlerini televizyondan takip ederken çok acılar çektiğini ifade eden Melen, ama bugün Vanın kısa sürede ayağa kalktığını görmenin sevincini yaşadığını söyledi. Bu durum Türkiyenin ekonomi de geldiği yerin ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğuna işaret eden Melen, şunları kaydetti:
     Bugün başta ABD olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi kriz içerisindeyken Türkiye ayakta kaldı. Depremde de ayakta kaldık. Bakın 17 bin konut yapıldı. 3,5 milyar lira para aktarıldı. Bu öyle basit bir olay değil. Türkiye bir imtihanı daha geçti. Bütün mesele bundan sonraki imtihanları da en iyi şekilde geçmektir.
     Toplantıya bankaların bölge ve şube müdürleri ile Vanlı sanayici esnaf ile tüccarlar katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Vanın finansal ve ekonomik sorunları toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER