Van

Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Fuarı


VAN (A.A) - Vanda bu yıl 19uncusu yapılacak olan Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı hazırlıkları sürüyor.
     Ajansa Asya Fuarcılık Koordinatörü Süleyman Güler, yaptığı basın toplantısında 3-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuarın kentteki deprem psikolojisinin atlatılmasına önemli katkı yapacağına inandığını söyledi.
     Bir kentin gelişiminin fuarlarla mümkün olabileceğini ifade eden Güler, fuarların başarıya ulaşabilmesi için birlik ve beraberliğinin olması gerektiğinin altını çizdi. Deprem sonrası ekonomik olarak yeni bir dönem başlatmayı hedeflediklerini dile getiren Güler, şunları kaydetti:
     Vanda yaşanan ve yıkıcı etkileri olan depremlerden dolayı bir çok firma kepenk kapatmak zorunda kaldı. Ancak ne olursa olsun hayat devam ediyor. Bizler de mücadele etmek zorundayız. İlimizde ticari hayatın canlanması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle 3-7 Ekim 2012 tarihinde 19. Van-Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarını ve aynı tarihlerde 2.Tarım Fuarını düzenliyoruz. Doğunun incisi ilimizde fuarcılık geleneğini oturtmaya çalışıyoruz. İlimizi bu konuda marka şehir yapmaya gayret ediyoruz. İçinde bulunduğumuz fiziki şartların iyileştirilmesi ile daha da ivme kazanacağına inanıyoruz.
     Vanın Fuar ve Kongre Merkezi ihtiyacını da anlatan Güler, fuarların başarıya ulaşabilmesi için, basın, sivil toplum kuruluşları, belediye, kurumlar ve valiliğin mutlaka konuyu sahiplenmesi gerektiğine vurguladı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER