Vasiyetiyle organ bekleyen hastalara umut oldu

Vasiyetiyle organ bekleyen hastalara umut oldu -Yolda yürürken beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen emekli öğretmenin vasiyeti üzerine bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu -Emekli öğretmenin yeğeni Kılıçer: -B


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte yolda yürürken beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen emekli öğretmenin vasiyeti, üzerine bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.
     Cumhuriyet Mahallesinde oturan emekli öğretmen Hasan Bayat (57), 26 Kasımda emlak vergisini yatırmak için belediyeye giderken yolda fenalaşarak Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Bayat, yoğun bakım ünitesine alındı.
     Dün gece beyin ölümü gerçekleşen Bayatın ailesi, vasiyeti üzerine organ bağışında bulundu. Aynı hastanede yapılan operasyonla alınan iki böbrek Özel Sani Konukoğlu Hastanesine, karaciğer ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde organ bekleyen hastalara gönderildi.
     Emekli öğretmen Hasan Bayatın yeğeni avukat Yurdal Kılıçer, taziye çadırında gazetecilere yaptığı açıklamada, dayısının kimseyi kırmayan iyi bir insan olduğunu ve kendilerine her zaman iyi vatandaş olmaları yönünde destek olduğunu ifade etti.
     Yolda yürürken beyin kanaması geçiren dayısının kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığını ve orada da beyin ölümünün gerçekleştiğini kaydeden Kılıçer, organlarının sözlü vasiyeti üzerine ailesi tarafından bağışlandığını belirtti.
     Dayısının ailesine sürekli öldüğümde organlarımı bağışlayın dediğini aktaran Kılıçer, Allah rahmet eylesin, vefatıyla ihtiyaç sahiplerine hayat vermek için böyle bir tasarrufta bulunmuş, bu, dayımıza yakışan bir davranıştı. Allah kendinden razı olsun, mekanı cennet olsun dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Vasiyetiyle organ bekleyen hastalara umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER