Vatandaşlar yaz sıcağında vitamin duraklarıile serinleyecek

Vatandaşlar yaz sıcağında vitamin duraklarıile serinleyecek -Mersin Büyükşehir Beledilesi tarafından, kentin işlek noktalarına yerleştirilen portakal görüntüsündeki vitamin durakları adı verilen büfeler, yaz sıcağında halkın ta


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin işlek noktalarına yerleştirilen portakal görünümündeki büfeler, yaz sıcağında halkın taze sıkılmış meyve suyuna ulaşmasını sağlayacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meclis toplantılarında bazı üyelerin kentin önemli tarım ürünlerinden olan narenciyenin tanıtılması ve tüketiminin teşvik edilmesine yönelik kendilerinden istekte bulunduklarını hatırlattı.
     Bu kapsamda belediye iştiraklerinden İmar İnşaat Ticaret AŞye talimat vererek, konuyla ilgili proje hazırlanmasını istediğini ifade eden Özcan, Hazırlanan proje doğrultusunda, büfelerin oluşturulması ve bunların halkın yoğun olarak kullandığı bölgelere kurulması gündeme geldi. Büfelerde, narenciye suyu satılarak, tüketimin artırılmasına olanak sağlanması fikrini geliştirmeye başladık. Geldiğimiz noktada büfelerin, kentin simgesi haline gelmiş portakal görünümünde inşa edilmesini kararlaştırdık dedi.
     Şu an için kentin en işlek noktalarına 8 adet portakal şeklinde Vitamin durağı adı verilen büfe yerleştirdiklerini ifade eden Özcan, vitamin duraklarının sayısının halktan gelecek talebe göre artırılabileceğini kaydetti.
     Özcan, Çukurova yöresinin yaz aylarında aşırı nemin de etkisiyle vatandaşlara zor anlar yaşatan bir sıcaklığa sahip olduğuna değinerek, Büfelerimizdeki meyve sularının da soğuk olmasına özen gösterilecek. Yani bir anlamda yazın sıcağını vitamin duraklarımız dindirecek diye konuştu.
     Büfelerin aylık 800-900 liraya kiraya verildiğini anlatan Özcan, projenin halka sağlıklı ürün ulaştırmanın yanı sıra, istihdama katkı sağlayacağını ve belediye bütçesine de girdi sağlayacağını sözlerine ekledi.
     (KRM-ZHL-RİN)
<< Önceki Haber Vatandaşlar yaz sıcağında vitamin duraklarıile serinleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER