Vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık uyarısı

Vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık uyarısı


YOZGAT (A.A) - Çekerek İlçe Emniyet Amiri Kenan Akgöllü, hırsızların iftar ve sahur telaşı ile bayram alışverişlerinde fırsat kolladığına dikkat çekerek, Yorgun, dalgın ve rehavet içindeyken alışverişe çıkmayın uyarısında bulundu.
     Akgöllü, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında vatandaşlardan, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları isteyerek, vatandaşların mağdur olmamaları için kısa süreli bile olsa evlerinden çıktıklarında kapılarını kilitlemelerinin önemli olduğunu söyledi.
     Akgöllü, evden çıkarken, ışıkların veya televizyonun açık bırakılması gibi basit önlemlerin hırsızlar açısından caydırıcı olabildiğini ifade ederek, Vatandaşların iftar alışverişi ve teravih namazı için evden ayrılmaları, sahurda hazırlık yapılırken mutfak kısmında bulunulması ve diğer odaların göz ardı edilmesi, hırsızların iştahını kabartmaktadır. Bu konularda daha duyarlı olmalıyız dedi.
     Oruç nedeniyle yorgun, dalgın ve rehavet içinde olan ve ramazan ayında manevi duygular içinde bulunan vatandaşların, hayır işleri yapma bahanesiyle kandırılmaya müsait bir ruh hali sergilemesinin de dolandırıcılık olaylarının artmasına sebep olduğu belirten Akgöllü, şunları kaydetti:
     Suç oranları ramazan ayında düşüyor. Ancak özellikle iftar ve sahur vaktinde hırsızlık olayları meydana gelebiliyor. Vatandaşlarımız rehavete kapılmasın, tedbirlerini alsın.
     Yapılacak kısa alışverişlerde, özellikle cumartesi günleri sebze pazarına ve canlı hayvan pazarlarına giderken üzerlerinizde fazla miktarda para bulundurmayın. Paranızı ve cüzdanlarınızı daha iç ceplerde bulundurun. Mümkünse ceplerinizi ilikleyin. Mümkün mertebe ev ve iş yerlerinizde değerli ziynet eşyası veya nakit para bulundurmayın. İmkanlarınız ölçüsünde ziynet eşyalarınızı bankaların kiralık kasalarında muhafaza ediniz, imkan yoksa ev içerisinde ziynet eşyalarınızı bölmek suretiyle ayrı ayrı bir kaç değişik yere saklamanız kendi mal güvenliğiniz açısından önemlidir.
    
     Muhabir: Eyüp Yıldız / Özcan Güney
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER