Vatandaşlara ormanda ateş yakmamaları uyarısı

Vatandaşlara ormanda ateş yakmamaları uyarısı -İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın: -Rüzgar şiddetini artırdı yani orman yangınları açısından çok kritik günlerdeyiz. Vatandaşlarımızdan 2-3 gün en ufak ateş yakmamalarını istiyoruz


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, orman yangınlarında en büyük etken olan rüzgarın şiddetini artırdığını belirterek, vatandaşlardan 2-3 gün ormanlık alanlarda en ufak ateş bile yakmamalarını istedi.
     İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 7 ayda bin 405 yangına müdahale ettiklerini, bu yıl aynı dönemde müdahale ettikleri yangın sayısının 784 olduğunu belirtti.
     Yangınlara 4 helikopter, 5 THK uçağı, 17 dozer, 6 greyder, 16 treyler, 80 arazöz, 33 su tankı, 42 ilk müdahale ekip aracı ve bin 200 işçiyle müdahalede bulunduklarını kaydeden Aydın, bu yılın 7 ayında çıkan yangınların 114ünün orman arazisinde çıktığını ifade etti.
     Orman yangınlarında bu yıl şimdiye kadar 20-25 hektar verimli orman arazisinin zarar gördüğünü bildiren Aydın, Seferihisar, Urla, Foça ve Bergama bölgesinde daha çok yangın çıktığını söyledi.
     Hava sıcaklığında son birkaç gündür düşüş yaşanmasına karşın rüzgarın şiddetini artırdığını söyleyen Aydın, Orman yangınları açısından çok kritik günlerdeyiz. Vatandaşlarımızdan 2-3 gün en ufak ateş yakmamalarını istiyoruz. Yangınların yayılması açısından en önemli faktör rüzgardır dedi.
    
     -İzmir ve çevresinde kasıtlı orman yakma vakası yok-
    
     İzmir ve çevresinde kasıtlı orman yakma vakasıyla karşılaşmadıklarını kaydeden Aydın, yangınların çoğunun bahçe temizlenirken yakılan ateşten veya otobanda seyreden araçlardan atılan sigaralardan kaynaklandığını belirtti.
     İzmir Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre 1 Ocak-30 Temmuz 2012de çıkan 784 yangından 359u otluk ve meralarda, 152si tarlalarda, 114ü ormanda, 43ü bahçe, site ve köylerde, 52si çöplükte, 21i fabrika, mesken ve evlerde, 17si otoban kenarında, 8i mezarlıklarda, 8i piknik alanlarında meydana geldi.
     Yetkililer, İzmirde çıkan yangınlardan sadece yüzde 20sinin verimli orman arazilerinde meydana geldiğini, bu oranın Türkiyenin diğer bölgelerine göre düşük olduğunu söyledi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Vatandaşlara ormanda ateş yakmamaları uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER