Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma

Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri -"30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları kapsamında yazar Mustafa Miyasoğlu, Necip Fazılın "Çöle İnen Nur" adlı eserini anlattı -Miyasoğlu: "Üstad, öğrencilerini sevdiği kadar


KONYA (A.A) - Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferanslarına, yazar Mustafa Miyasoğlu konuk oldu. Yazar, Necip Fazılın "Çöle İnen Nur" adlı eserini anlattı.
     Miyasoğlu, Aziziye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, Necip Fazılın Çöle İnen Nur isimli eserinin, Hz. Muhammedin hayatını anlattığı bir "Siyer" kitabı olduğunu söyledi.
     Kısakürekin, Hz. Muhammede olan aşkının eserlerine yansıdığını vurgulayan Miyasoğlu, Necip Fazılın eserlerini kalbiyle yazdığını belirtti.
     Miyasoğlu, kitap hakkında şu bilgileri verdi:
     "Çöle İnen Nur, 92 bölümden oluşuyor. Başlangıcı tam bir kasidedir. Üstad, bu kitabı; Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisi kutsisini esas alarak yazdığını söylüyor. Kısakürek, Çöle İnen Nuru yazmaya başladıktan sonra hacca gitti. Ciddeye indiğinde, o sıcak kumlara ayağını basınca, kitabında aynen şu ifadelere yer veriyor; Ya Rabbi, kalbimi topuklarıma yapıştır, ayağım yere basarken, Peygamberin ayağını bastığı yere kalbimi basayım. Peygamber sevgisi böyle olur."
     Mustafa Miyasoğlu, öğrencilik yıllarında Kısakürekin çok sayıda konferansına katıldığına da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu zamana kadar kimse bahsetmedi, ilk kez ben burada anlatıyorum. Üstadın titiz, asabi ve hassas bir tarafı vardı. Anlatacağım; bu bilinen özelliklerinin aksine, onun sevecen, babacan yönüyle ilgili... İstanbul Cağaloğlunda konferans verdiği bir yer vardı, her ay buraya gelirdi. Konferanslarıyla ruhlarımızı yıkardı. Bu konuşmalarında da kendisine hayranlık duyan gençlerin, yani bizlerin ilgisini görünce, bize sevgilim demişti. Bu anımı hiç unutamam. Hiç kimseye söylemediği şeyi bize söylemişti. Üstad, öğrencilerini sevdiği kadar akrabalarını sevmezdi. Bu bizim en büyük şansımızdır."
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER