Velilerden öğrencilere sabah kahvaltısı, okula ekonomik

Velilerden öğrencilere sabah kahvaltısı, okula ekonomik katkı -Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri satarak, hem okulun ihtiyaçlarını karşılıyor hem de öğrencilere kahvaltı veriyor


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat ilçesinde Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri, evlerinde yaptıkları yiyecekleri okulda satarak hem öğrencilerin sağlıklı kahvaltı yapmasını sağlıyor hem de okula maddi katkı sağlıyor.
     Okulun 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin velileri, evlerinde hazırladıkları pasta, börek ve kek gibi yiyecekleri okulun bazı ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla satılmak üzere sergiliyor. Teneffüs zilinin çalmasının ardından satış reyonuna akın eden öğrenciler hazırlanan ürünleri, tanesi 1 liradan satın alıyor. Zaman zaman öğretmenlerinde destek verdiği etkinlikte öğrenciler, doğal ürünler yemenin yanı sıra sağlıklı beslenme imkanı da buluyor.
     Okul Aile Birliği Başkanı Filiz Dikmen, yaptığı açıklamada, etkinliğin, okul aile birliği üyeleri, sınıf temsilcileri ve veliler tarafından düzenlendiğini belirterek, velilerin özenli çalışmaları neticesinde sağlanan gelirlerle, öğrencilere daha sağlıklı, yararlı eğitim olanakları sağlanacağını söyledi.
     Okul Müdürü Selçuk Bozkurt da okula destek amacıyla 5. sınıflardan başlayarak 8. sınıflara kadar her hafta bir sınıf olmak üzere cuma günleri velilerin evlerinde hazırladığı yiyecekleri okula getirdiğini belirterek, öğrencilerin ev yapımı ürünlerle kahvaltı etme imkanı bulduğunu bildirdi.
     Aynı zamanda ürünlerin satılmasıyla okula destek sağlandıklarını da ifade eden Bozkurt, Okul aile birliğimize yapmış oldukları bu tür çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
     Bu arada öğrencilere katkıda bulunmak isteyen bazı duyarla vatandaşlar da okula gelerek etkinliğe destek oluyor.
     Öğrenciler her hafta değişik ürünlerin yer aldığı etkinlik için Cuma gününü çok seviyoruz hem hafta sonu tatilinin başlangıcı hem de değişik lezzetleri bir arada buluyoruz diyerek, cuma günlerini sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Velilerden öğrencilere sabah kahvaltısı, okula ekonomik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER