Velilere gerçek dışı adres uyarısı

Velilere gerçek dışı adres uyarısı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Hamiyet Sandıkçı, vatandaşları oturma beyanı hakkında gerçeğe aykırı bilgi vermemeleri konusunda uyardı.
     Sandıkçı, yaptığı yazılı açıklamada, yerleşim yeri kanununun amacının elektronik ortamda ulusal veri tabanının oluşturulması ve nüfus kayıtları ile adres bilgilerinin ilişkilendirilmesini sağlamak olduğunu, bunun da sağlıklı bir adres bilgisi sisteminin tutulmasıyla mümkün olacağını kaydetti.
     Müdürlüğün vatandaşların yerleşim yerleriyle ilgili beyanına göre değerlendirme yaptığını ifade eden Sandıkçı, Beyan ettikleri adres sistemimizde boş görünüyorsa beyanlarına göre adres kayıtlarını alıyoruz. Fakat dolu görünüyorsa bildirilen adreste oturduklarını kanıtlayan elektrik, sabit telefon, doğalgaz ve su faturası gibi belge istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Son günlerde bazı vatandaşların okul kayıtları için ikamet adreslerini faklı adrese aldıklarının görüldüğünü dile getiren Sandıkçı, kanuna göre gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar ve bunlara tanıklık edenlerin 782 lira para cezası ile 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırıldığını belirtti. Sandıkçı, vatandaşların oturmadıkları adreslere gerçek dışı beyanlarda bulunmamalarını, bulunmaları halinde yapılacak tahkikat sonucu adres yönetmeliğinde belirtilen cezai işlemin uygulanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Velilere gerçek dışı adres uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER