Vietnam Ankara Büyükelçisi Cauong Özhasekiyi ziyaret

Vietnam Ankara Büyükelçisi Cauong Özhasekiyi ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi ziyaret etti.
     Büyükelçi Cauong, Kayseride bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kayseriye ilk kez geliyorum. Kayserinin tarihini okudum. Buraya gelip şehri görünce de Kayseriyi ziyaret etmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım dedi.
     Kayseri gibi güzel bir şehirde görev yapmanın ayrıcalığına değinen Cauong, Kayseri üzerine bir takım araştırmalar yaptığını, Kayserinin İpek Yolu üzerinde olan tarihi bir şehir olduğuna dikkat çekerek Türkiye açısından önemine değindi.
     Kayserinin çok önemli bir şehir olduğunu bu yüzden bu ziyareti gerçekleştirmek istediğini anlatan Büyükelçi Cauong, Melikşah Üniversitesinde 4 öğrencimiz var. Şu anda Kayseri, en çok öğrencimizin bulunduğu il. Umarım zamanla daha çok öğrencimiz olur Kayseride. Sadece eğitim ve kültür-sanat alanında değil ileride Vietnamdaki bir şehirle Kayserinin kardeş şehir olmasını istiyorum. Ziyaretimden sonra umarım bu konuda çalışmaları başlatırız. Vietnam ve Türkiye ilişkilerinin daha çok gelişmesini arzu ediyoruz. İki ülke insanının birbirlerini daha yakından tanıması, kültürel ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacaktır şeklinde konuştu.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özhaseki de, Vietnam aslında bizim için çok yabancı bir ülke değil. Ama mesafe uzaklığından dolayı şimdiye kadar çok ilişki kuramadık. Nihayetinde biz de Uzak Doğunun bir parçasıyız. Orta Asyadan kalkıp buralara gelmişiz. Zaten tipoloji olarak da bakıldığı zaman göz yapıımız, tipolojimiz birbirine çok benzer diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Vietnam Ankara Büyükelçisi Cauong Özhasekiyi ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER