Voleybol

Voleybol -Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sokullu: -Uluslararası arenada yer alacak yeni genç hakemlerin bulunması, eğitimle mümkün olacaktır


İZMİR (A.A) - Voleybol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ümit Sokullu, Uluslararası arenada yer alacak yeni genç hakemlerin bulunması, eğitimle mümkün olacaktır dedi.
     Sokullu, İzmirde düzenlediği basın toplantısında, Türk voleybolunun son yıllarda bir ivme kazandığını ancak Türk hakemliğinin istenilen düzeyde olamdığını söyledi.
     Türkiyenin, uluslararası arenada az sayıda hakemle temsil edildiğine dikkati çeken Sokullu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bunun süratle tamir edilmesi gerekiyor. Uluslararası arenada yer alacak yeni genç hakemlerin bulunması, eğitimle mümkün olacaktır. Bu bağlamda sayısal bir sorun gözükmüyor. 500 civarında uluslararası hakem potansiyeline sahibiz. Hakemlerin düzgün olarak eğitilmesini, bunda da teknolojiden maksimum faydalanmayı düşünüyoruz. Hakemler ve gözlemcilerimiz her ay bilgisayar ortamında düzenli eğitimlerini alacak. Bunu teorik eğitimin yanı sıra video görüntüleri aracılığıyla yapacağız. Bunların da yıl sonunda bir değerlendirmesi olacak.
     Sokullu, hakemler için alt liglerde çok geniş bir arama tarama faaliyeti içinde olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Yeni ve genç hakemleri bulmak için yoğun bir gayret içindeyiz. Bu hakemleri merkeze getirerek, önce değerlendirmeye daha sonra da eğitime tabii tutuyoruz. Bugüne kadar hakemlerin klasmanlarının belirlenmesinde hakem kurulunun takdir hakkı yanlış kullanıldı. Maalesef ikili ilişkiler çok ön plana çıkarıldı. Hakem talimatlarında yapılacak düzenlemeyle asansör sistemiyle bir hakemi sezon içinde bir üst klasmana terfi ettirerek, motive edeceğiz. Sezon başında üst klasmanda yer alan hakemler yeterli görülmezse bir alt klasmana inebilecek. Dolayısıyla hakemler performanslarını her zaman üst seviyede tutmak zorunda kalacak.
     Türkiye Voleybol Federasyonunun uluslararası hakem kotasının 10la sınırlı olduğunu anımsatan Sokullu, bunu üst baraj olan 20ye çıkarmak için çalışacaklarını belirtti.
     Sokullu, geçmiş dönemde hakem atamalarının herhangi bir kritere bağlı olmaksızın yapıldığını, bunun iyileştirilmesi konusunda da çok kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
     Aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Sokullu, Çok kısa süre sonra Türk voleybol hakemliği teşkilatı, var olan potansiyelini ortaya çıkaracak ve hem ülke genelinde hem de uluslararası alanda daha az tartışılan, bayrağı her tarafa taşıyabilecek hakem ve gözlemci yapısına kavuşacak. Bundan hiçbir şüphem yok dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER