Voleybol: Avrupa Yıldız Erkekler Şampiyonası

Voleybol: Avrupa Yıldız Erkekler Şampiyonası -Milli Takım Antrenörü Hidayetoğlu: "Finlandiya ve Fransa karşısında vereceğimiz iki ciddi sınav var. Bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılmak istiyoruz"


ANKARA (A.A) - Avrupa Yıldız Erkekler Voleybol Şampiyonasında, 3 maçtan ikisini kazanan milli takımda antrenör Kazım Hidayetoğlu, oynayacakları son 2 maçın büyük önem taşıdığını belirtti.
     Türkiye Voleybol Federasyonundan (TVF) yapılan yazılı açıklamada, Sırbistanın başkenti Belgradda yaptığı 3 maçın ikisini millilerin 4 puanla 4üncü sırada yer aldığı bildirildi.
     İlk 3 günün değerlendirmesini yapan antrenör Kazım Hidayetoğlu, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     "Bundan sonra oynayacağımız iki maç da çok önemli. Dünya Şampiyonasına katılma hedefimizi gerçekleştirmek için her şart altında bu maçları kazanmamız gerekiyor. Şampiyonada biraz şanssızlık da yaşadık. Liberomuz buraya gelmeden sakatlanmıştı ve eksik gelmiştik. Şimdi de burada orta oyuncumuz sakatlandı. Bu durum oyunun kurgusunu etkiliyor. Bundan sonraki maçları kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Finlandiya ve Fransa karşısında vereceğimiz iki ciddi sınav var. Bu karşılaşmalardan galibiyet alarak ayrılmak istiyoruz. Takımın morali oldukça iyi ve bütün oyuncularımız mücadeleye hazır. İyi bir takımız ve oyuncularımıza güveniyoruz."
     Takım kaptanı Yiğit Gülmezoğlu ise şampiyona yolunda umutlu olduklarını kaydetti. Gülmezoğlu, "İlk gün şampiyonadaki en güçlü ekiple karşı karşıya geldik. Bizim için biraz zorlayıcı oldu. Yeni bir salonda ve yeni bir takımla oynuyoruz. İlk gün Rusya karşısında kötü bir mağlubiyet almış olsak da ardından kendimizi toparladık ve kendimiz gibi oynamaya başladık ifadelerini kullandı.
     Kalan 2 maçı da kazanarak Bosna-Hersekteki finallere gitmek istediklerini anlatan Gülmezoğlu, Biz gerçekten umutluyuz. Daha da iyi olacağımıza inanıyorum. Tüm Türkiyenin bize inanmasını ve yürekten desteklemesini istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Voleybol: Avrupa Yıldız Erkekler Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER