Yabancı öğrencilerden çözüm sürecine destek

Yabancı öğrencilerden çözüm sürecine destek


İSTANBUL (A.A) - Türkiyede öğrenim gören Libyalı, Faslı, Suriyeli ve Pakistanlı öğrenciler, çözüm sürecine destek verdi.
     İstanbul Şehir Üniversitesinin Altunizadedeki yerleşkesinde bir araya gelen öğrenciler, basın açıklaması yaptı.
     Öğrenciler adına açıklamayı okuyan tarih öğrencisi Faslı Firdeus Amri, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılarDa yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.
     Suriyede insanların yaşadıkları acıları derinden hissettiklerini aktaran Amri, şunları kaydetti:
     "Bugün Suriyedeki insanlar, hürriyetlerini istedikleri için ve bunu barışçıl yollarla ifade ettikleri için rejim tarafından haksız muamelelere uğruyor. Bugün bu bölgede önemli rol oynayan Türkiye, hem harici hem de dahili siyasette barış için çabalamaktadır. Bugün barış için mücadele etmekte olan akil insanlar adına Türkiye bu bölge için çok önemlidir. Hem Türkiye hem bölge hem de dünya için iyi bir şey yapmanın, barışarak mümkün olacağını düşünüyoruz".
     Suriye Türkmeni Tamim Hocaoğlu da Reyhanlıdaki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek, "Barış sürecinde olan Türkiyenin huzuruna bir darbe vurulmak amacıyla düzenlenen bu tür saldırılara herkesin temkinli yaklaşması gerekmektedir" dedi.
     Hocaoğlu, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının, sınır ülkelerinde de barış ve huzur sağlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Yabancı öğrencilerden çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER