Yabancıya mülk satışı, yabancı yatırımcıyı artıracak

Yabancıya mülk satışı, yabancı yatırımcıyı artıracak -ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan: İlçede 100den fazla ülkeden 23 bini aşan yabancı yaşıyor. Yabancı yatırımcıların sayısı ise bine yaklaştı -2011 verilerine göre


ANTALYA (A.A) - Mustafa Kurt - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, ilçede 100den fazla ülkeden 23 bini aşan yabancı yaşadığını, yabancı yatırımcıların sayısının ise bine yaklaştığını söyledi.
     Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanyanın yabancı yatırımcı sayısı bakımından Türkiyede ilk 10a girdiğini, birçok büyükşehiri de geçtiğini söyledi.
     Türkiyede yabancı sermayeli firma sayısı bakımından ilçe bazında ilk sırada yer alan Alanyanın Bursa, Adana gibi büyükşehirlerin toplamından daha fazla yabancı yatırımcı çektiğini vurgulayan Aydoğan, Alanyada yabancılara mülk satışı 1990da başladı. Bugüne kadar 30 bine yakın gayrimenkul satıldı. Yabancılar, Alanyaya sadece oturmak için yerleşmiyor. Yaşamlarını burada sürdüren pek çok yabancı, aynı zamanda iş hayatına da atılıyor dedi.
     Aydoğan, ilçenin nüfusunun 300 binin üzerinde olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
     İlçede 100den fazla ülkeden 23 bini aşan yabancı yaşıyor. Yabancı yatırımcıların sayısı ise bine yaklaştı. Ancak bu sayı her geçen gün yükseliyor. 2011 verilerine göre Alanya, 919 yabancı yatırımcıyla ülke genelinde 6ncı sırada bulunuyor. Alanyanın önünde ise sırasıyla İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Muğla geliyor. Yabancıya mülk satışında karşılıklılık şartının kaldırılması daha çok yatırımcıyı Alanyaya çekecektir.
     Yabancı yatırımcıların Alanyada en fazla ilgi duydukları alanların emlak ve inşaat sektörü olduğunu dile getiren Aydoğan, İskandinav ülkeleri başta olmak üzere Almanlar ile son yıllarda da Rus yatırımcıların Alanyaya ilgi gösterdiğini kaydetti.
     Aydoğan, yabancıya mülk satışında karşılıklılık şartının kaldırılmasının ardından özellikle Arap ve Ortadoğu ülkelerinden yatırım için geleceklerin artmasının beklendiğini vurguladı.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yabancıya mülk satışı, yabancı yatırımcıyı artıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER