Yalovada engelliler için gül yetiştiriciliği kursu

Yalovada engelliler için gül yetiştiriciliği kursu açılacak


YALOVA (A.A) - Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, engellilere yönelik gül yetiştiriciliği kursu açılacağını bildirdi.
     Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslanhan yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Yalova Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, İş Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında başlatılacak projeyle gül yetiştiriciliği kursunun engellilere istihdam kapısı olacağını belirtti.
     Türkiyede çiçekçilikte oldukça yüksek potansiyele sahip olan Yalovada, çiçekçilik sektöründe engellilerin de yer alması için açılacak kursun önemli olacağını bildiren Arslanhan, şunları kaydetti:
     Bu proje sayesine engelliler çiçek ve gül yetiştiriciliği ve kesme çiçek üzerine 6 aylık pratik ve teorik eğitimden geçecekler. Bu projede 12 engelliye hem teorik hem de pratik olarak gül yetiştiriciliği öğretilecek. Toplam 78 bin lira bütçesi olan projeden engellilerimiz günlük 20 lira harçlık alacaklar. Günde 5 saat çalışacaklar ve servislerle gidiş ve gelişleri sağlanacak. Teorik eğitimi Yeni Yaşam Engelliler Derneğinde alacaklar. Daha sonra gül yetiştiriciliği üzerine faaliyet gösteren bir serada engellilerimiz pratik eğitimi alacaklardır.
     Arslanhan, projeden faydalanmak isteyen engellilerin, Şubat ayı sonuna kadar Yeni Yaşam engelliler Derneğine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada engelliler için gül yetiştiriciliği kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER