Yalovada kış lastiği uygulaması

Yalovada kış lastiği uygulaması


YALOVA (A.A) - Yalovada, sürücüler kış lastiği uygulaması konusunda uyarıldı.
     Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 1 Aralık ile 1 Nisan 2013 tarihleri arasında bakanlıkça belirlenen artırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması kapsamında şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile A türü yetki belgeli otomobillerin kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğu belirtildi.
     Yalova il merkezi ve bağlı ilçe merkezlerinde şehir içi taşımacılıkta kullanılan araçların kış lastiği kullanımına ilişkin bilgilere yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kış lastiği; üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer. Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın ilimiz ve bağlı ilçe merkezlerindeki kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanılması zorunludur. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir. Kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gereklidir.
     Açıklamada, ayrıca yapılacak denetimlerde, kış lastiği kullanılması zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sahiplerine idari para cezası yazılacağı, bu araçların lastiklerin uygun hale getirilebileceği en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine izin verileceği, izin verilen yerleşim yerinin adı, idari para cezası karar tutanağının üzerinde belirtileceği bildirildi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada kış lastiği uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER