Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -Günümüz Türkiyesinde kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın he


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Günümüz Türkiyesinde kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almaktadır dedi.
     Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kadınların toplumsal konularda etkinliklerinin daha da artmasının ülkemizin kalkınmasında, ilerlemesinde ve büyümesinde önemli olduğunu belirtti.
     Kadınları, sadece şefkati ve merhametiyle anmanın yeterli olmadığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
     Değişen dünyada, günümüzde kadınların önemli toplumsal görevleri ve sorumlulukları vardır. Günümüz Türkiyesinde kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almaktadır. Kadınların bu sorumluluklarını hakkıyla yerine getirebilmeleri için kamu ve toplum tarafından destek görmeleri gerekir. AK Partinin pozitif ayrımcılık çerçevesinde kadına yönelik gerçekleştirmiş olduğu yasal düzenlemelerle kadına gerekli devlet hassasiyetini göstermekte, tüm gerekli girişimlerde bulunmaktadır. Kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü sevgi ve muhabbetle kutluyorum.
    
     -Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Uzunun 8 Mart mesajı
    
     Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin kadın konusuna ilişkin olarak dünyada istisnai ve özgün bir tarihsel deneyimin yaşadığını belirtti.
     Kadınların ilerlemelerine ve güçlenmelerine ilişkin olarak günümüzde alınan bütün kararlarda ve uygulanan bütün politikalarda tarihsel deneyimin yansımalarını görmenin mümkün olduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu 1923 yılını izleyen ilk 10 yılda gerçekleştirilen reformlar, bir yandan kadının yurttaşlık haklarını kazanmasını, diğer yandan Türk toplumunun yeniden yapılanmasını sağlamış, böylece büyük bir toplumsal değişim gerçekleştirilmiştir. Kadınlarımız toplum içinde giderek önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almışlardır. Özellikle son 10 yıl içinde gerek Anayasal gerekse kanuni düzenlemelerle kadınlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesi uygulanarak, sağlık hizmetlerinden, nakdi yardım hizmetlerine, istihdama kadar birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER