Yalova Arıcılık ve Orman Çalıştayı

Yalova Arıcılık ve Orman Çalıştayı -Bursa Orman Bölge Müdürü Coşkun: -Bursa, Balıkesir ve Yalovadaki ormanlarımıza 5 yılda 1 milyon meyve ağacı fidanı dikerek gerek yaban hayatını, gerekse arıcılığı destekleyeceğiz (F


YALOVA (A.A) - Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa, Balıkesir ve Yalovadaki ormanlarımıza 5 yılda 1 milyon meyve ağacı fidanı dikerek gerek yaban hayatını, gerekse arıcılığı destekleyeceğiz dedi.
     Coşkun, Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen Arıcılık ve Orman Çalıştayında yaptığı konuşmada, Yalovanın yüzde 59nun ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.
     Yalovanın bal üretimi anlamında çok şanslı bir il olduğun ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:
     Bu anlamda arıcılığın gelişimini de destekliyoruz. Buradaki toplantıda arıcılığı yol haritası belirlenecek. Toplantıdan çıkacak olan sonuçlar lafta kalmayıp uygulamaya geçirilecek. Biz arıcılarımıza Yalovada 37 hektar bal ormanı hazırladık. Buralarda konaklama yerlerini de hep birlikte tespit edelim. Yine Bursa, Balıkesir ve Yalovadaki ormanlarımıza 5 yılda 1 milyon meyve ağacı fidanı dikerek gerek yaban hayatını ve gerekse arıcılığı destekleyeceğiz.
     Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ise 20 bin olan arı kolonisi sayısını kısa sürede 50 bin koloniye yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Yalovada arıcılık ormanlara dayalı olarak yapılıyor. Ancak arıcılarımız maalesef ormanların içerisine giremiyorlar. Biz buna yönelik bir proje başlattık. Buna göre önce orman içindeki floranın çiçeklenme dönemlerini belirleyeceğiz. Ardından ormanların içlerinde arıcılık cepleri oluşturacak ve arıcıların buraya girebilmeleri için ulaşım yolları yapılmasını sağlayacağız. Kısa sürede 20 bin olan koloni sayısını 50 bine çıkartmak istiyoruz. Yani balı bal gibi tadında üretmek hedefindeyiz. Yalovada arıcılık artık hobi olarak değil, profesyonel olarak yapılacaktır.
     İldeki arıcılıkla ilgili bilgi veren Yalova Arıcılar Birliği Başkanı Mürşit Korkut ise Yalova genelinde 20 bin koloni bulunduğunu söyledi.
     Çalıştayda daha sonra konunun uzmanları tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova Arıcılık ve Orman Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER