Yalova Belediye Başkanı Koçal:

Yalova Belediye Başkanı Koçal: -Belediyeye, çöplük alanıyla ilgili 2 milyon 700 bin liralık haciz geldi -3 günden beri belediyenin bütün evrakları, mülkleri ve banka hesapları hacizli durumda


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, çöplük alanıyla ilgili 2 milyon 700 bin liralık haciz çıktığını belirterek, 3 günden beri belediyenin bütün evrakları, mülkleri ve banka hesapları hacizli durumda dedi.
     Belediye Meclisi Şubat ayının ilk birleşimi, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
     Başkan Koçal, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 5 yıl önce satılan, Bursa yolu üzerindeki eski çöplük alanıyla ilgili olarak belediyeye haciz geldiğini açıkladı. Çöplükle ilgili geçen hafta 2 milyon 700 bin liralık haciz geldiğini belirten Koçal, 3 günden beri belediyenin bütün evrakları, mülkleri ve banka hesapları hacizli. Şu anda belediyenin bankalarda hesabı görülmüyor. Bu dava değer kaybı olduğu iddiasıyla olan bir şeydir. Ortada sadece bu dava değil bir dava daha vardır. O da çöpün kaldırılmamasıyla ilgili, 3-4 ay sürer bu diye konuştu.
     Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koçal, şöyle konuştu:
     Bursa yolunun orada eski çöplük vardı. Önceki yönetim, o çöplüğün 2 milyon 800 bin liraya satışını yapmıştı. Oradaki 52 dönüm yer, şahsın mülkiyetine geçti. Buradaki konum mahkeme kararıyla değişmiş. Varsayalım ki cephesi 150 metre ise 130 metreye düşmüş. Cephesinin azalmasından dolayı değer kaybı iddiasıyla mahkemeye gitmişler. Mahkeme, belediyeyi 2 milyon 700 bin liraya mahkum etti. Bundan dolayı da bütün malımıza mülkümüze icra koydu. Bunun dışında da bir tane daha dava açmış şahıs.
     Bu alanın altında çöplük var. İhale şartnamesinde çöplüğün kaldırılması taahhüt edilmiş ama kaldırmamışlar. Şahıs bu çöplüğün kaldırılmasından dolayı da 5 milyon daha tazminat talep ediyor. Bunun mahkemesi devam ediyor. 52 dönüm yer burası. Verdiği parayı geri aldı, tapu da onda kaldı. İkinci mahkeme de adamın lehinde sonuçlanırsa yaklaşık 8 milyon para alacak. 52 dönüm yeri bedavaya aldı, üzerine de 5 milyona yakın para kazanmış olacak.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkanı Koçal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER