Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karahan: -Yalova, Türkiyenin Hollandası


YALOVA (A.A) - Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, az miktarda tarım arazine sahip olmalarına rağmen bazı ürünlerin öncülüğünü yaptıklarını belirterek, Yalova, Türkiyenin Hollandası dedi.
     Karahan, yaptığı açıklamada, 2012 yılında tarımsal açıdan bazı ilkler yaşandığını belirtti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karahan, şunları kaydetti:
     Tarım sektörü ortak akıl toplantısı düzenlendi ve eylem planı hazırlandı. Yalovanın tarımsal gelişimi için hedefler belirlendi. Bununla ilgili izlenebilirlik oldu. Yalova, tarım arazilerinin çok az miktarda olmasına rağmen Türkiyede öne çıkmış bir il. Süs bitkileri ve kivi üretiminde Türkiyenin öncü iliyiz. O yüzden Yalova farklı bir model. Dünyada Hollanda neyse Türkiyede Yalova o durumda. Yalova, Türkiyenin Hollandası.
     Yalova için kivinin önemli olduğuna dikkat çeken Karahan, Yalovada 2010 yılında 7 bin 900, 2011de 10 bin, 2012de 12 bin ton kivi üretildi. Bu rakam gittikçe artıyor. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda uluslararası bir çalıştay düzenledik. Kivinin yüzde 40ı Yalovada üretiliyor dedi.
     Karahan, 2012de Yalovada en çok hayvancılık konusunda destek verildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER