Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman:

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman: -Karne çocuğunuzun hayatına dair başarı ya da başarısızlık belgesi değildir. Çocuklarınızla bir yetişkin gibi iletişim kurarak yakınlığınızı hissettirmelisiniz


YALOVA (A.A) - Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Karne çocuğunuzun hayatına dair başarı ya da başarısızlık belgesi değildir. Çocuklarınızla bir yetişkin gibi iletişim kurarak yakınlığınızı hissettirmelisiniz dedi.
     Yurtman, eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Yalovada yarıyıl sonu itibariyle temel eğitimde 24 bin 293, Ortaöğretimde 11 bin 314 olmak üzere 35 bin 607 öğrencinin karne aldığını belirtti.
     Karnelerini alan öğrencilerden bazılarının sevineceğini, bazılarının da üzüleceğini ifade eden Yurtman, şunları kaydetti:
     Sevinecekler ikinci dönem başarılarını taçlandırmak için gayret göstermeli, üzülenler de ikinci dönemin yeni bir fırsat olacağının bilincinde sorunu fırsata çevirme çabasında olmalı ve çabalarında sebat etmelidirler. Bu rızayı gösterme istikrarında olan öğrencilerden bilim ve teknolojinin geliştiği bu çağda projelerin takipçisi olmalarını, interneti bir araç, ilerlemeyi ise bir amaç olarak değerlendirmeleri gerekliliğini idrak etmelerini istiyorum.
     Başarısız olan öğrencilere, kızmak yerine çözüm için durum değerlendirmesi yapılması gerektiğini ifade eden Yurtman, Karne çocuğunuzun hayatına dair başarı ya da başarısızlık belgesi değildir. Çocuklarınızla bir yetişkin gibi iletişim kurarak yakınlığımızı hissettirmelisiniz dedi.
     Eğitim ordusunun neferleri olan öğretmenlerin bu kutsal vazifeyi ifa ederken, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını vurgulayan Yurtman, Öğrencilerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirip onları topluma karşı sorumluluk bilinci ile yapıcı, üretken ve verimli kişiler olarak yetiştiren öğretmenlerimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. İkinci yarıyılda ilimizin başarısını artıracak çalışmaların devam edeceğine inanıyorum diye konuştu.
     Yurtman, ikinci yarıyılın 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacağını ve 14 Haziran 2013 Cuma günü de sona ereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER