Yalova İl Müftüsü Bayrak:

Yalova İl Müftüsü Bayrak: -Kuran kurslarına yaş sınırının ortadan kaldırılması nedeniyle ilgi arttı


YALOVA (A.A) - Yalova İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Kuran kurslarına yaş sınırının ortadan kaldırılması nedeniyle ilgi arttı dedi.
     Hıdır Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde bu yıl 184 tane Kuran kursunun açıldığını belirtti. Kurslarının 18 Haziranda başladığını anımsatan Bayrak, eğitimlerin 3 dönem şeklinde verileceğini duyurdu. Kurslara yoğun bir ilgi olduğunu belirten Bayrak, şöyle konuştu:
     Kuran kurslarına yaş sınırının ortadan kaldırılması nedeniyle ilgi arttı. Kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı eğitim ve öğretim programları kapsamında uygulanıyor. Velilerimiz çocuklarını kendi durumlarını da göz önüne alarak 3 dönem yalnızca birisi için kayıt yaptırabileceği gibi 2 veya 3 dönem için de kayıt yaptırabilirler. Yaz Kuran kurslarımız haftada 5 gün, günde 3 saat eğitim öğretim yapılıyor. Bu sürenin 2 saati Kuran-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılıyor. Kursa katılan öğrencilerimize ders kitapları Diyanet İşleri Başkanlığımızca ücretsiz olarak veriliyor.
     Kursa kaydını yaptıran öğrenciler için sporu sevdirmek amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle protokol imzaladıklarını kaydeden Bayrak, Yaz Kuran kurslarını kaydını yaptıran öğrencileri eğlendirmek, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kuran öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla 7-18 yaş aralığındaki çocuklar için masa tenisi ve badminton kursları açıldı. Bu spor etkinliklerine de ilgi oldukça fazla diye konuştu.
    
     Muhabir : Nedim Güler
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova İl Müftüsü Bayrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER