Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Tokay:

Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Tokay: -Yeni pazar yerinin devreye girişiyle birlikte yeni yönetmelik sağlıklı bir şekilde uygulamaya başlar


YALOVA (A.A) - Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selami Tokay, Yeni pazar yerinin devreye girişiyle birlikte yeni yönetmelik sağlıklı bir şekilde uygulamaya başlar dedi.
     Selami Tokay, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar yerlerine ve pazarcılara yönelik birçok düzenlemeyi beraberinde getiren yönetmeliğin, yapımı devam eden Kapalı Pazaryerine geçilmesiyle birlikte sağlıklı bir şekilde uygulanacağını söyledi.
     Ağustos ayı itibarıyla yeni yere taşınılmasının hedeflendiğini ifade eden Tokay, şöyle konuştu:
     Yeni pazar yerinin devreye girişiyle birlikte yeni yönetmelik sağlıklı bir şekilde uygulamaya başlar. Bu yönetmelik gereği pazarlarda güvenlik kamerası, tuvalet, anons sistemi, zabıta bürosu gibi yenilikler var. Bunları belediyeler gerçekleştirecek. Ancak pazarcılarda elektronik terazi, tek tip kıyafet gibi değişikliklerin yapılmasını oda olarak biz üstleneceğiz. Bu yönetmeliği çok yerinde ve faydalı buluyorum. Zira artık her şey daha denetlenebilir olacak. Pazarcılara tek tip kıyafet ve kimlik zorunluluğu geldi. Bundan sonra halkımız karşısında çok modern pazar yerleri ve pazarcılar bulacaklar.
     Yönetmeliğin en önemli unsurunun pazarcılık vergi kaydı olmayan esnafın pazarcılık yapamaması olduğuna dikkat çeken Tokay, Yönetmelik sayesinde artık kayıt dışının da önüne geçilecek. Bundan sonra kimse kayıt dışı satış yapamayacak. Gerçi bu anlamda ülkedeki en iyi illerin başını Yalova çekiyordur. Zira Yalovada pazarcılık yapan esnafların yüzde 98i kayıtlı dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Metin Aktaş
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Tokay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER