Yalvaçta tarihi evler restore ediliyor

Yalvaçta tarihi evler restore ediliyor


ISPARTA (A.A) - Yalvaçta sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında tarihi evlerde restore çalışmaları başlatıldı.
     Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak sağlıklaştırma çalışmaları çerçevesinde Kaş Mahallesinde bulunan tarihi evlerde bakım onarım çalışmaları başlatıldığını söyledi.
     Ev sahipleriyle ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla eski evlere tarihi bir doku kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Bayram, belediyece satın alınan bazı evlerin de restorasyondan sonra pansiyon, yöresel yemek restoranı şeklinde işletmeye açılacağını belirtti.
     Restorasyon yapılacak evlerin bölgedeki Traşzade Konağı, Etnografya Müzesi, Osmanlı Hamamı gibi tarihi mekanlara uyum sağlayacağını ifade eden Bayram, çalışmalar sonunda bölgenin mimari açıdan güzel bir görünüme sahip olacağını bildirdi. Sözkonusu çalışma için Isparta Valiliğinden 10 bin lira yardımda bulunulduğunu söyleyen Bayram, bu ödeneğin yeterli olmadığını, artırılması yönünde çalıştıklarını kaydetti.
     Bu tür çalışmaların Yalvaçın tanıtımına da katkı sağladığını vurgulayan Bayram, ilçeye yabancı turistler tarafından turların başladığını, bu yıl daha fazla turist beklediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Nurettin Arkan
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Yalvaçta tarihi evler restore ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER