Yangın söndürme helikopteri sezonda 200 saat

Yangın söndürme helikopteri sezonda 200 saat uçtu -Muğla ve çevre illerde bu yıl çıkan yangınlara müdahale eden helikopter, bu kez gazetecileri gezdirmek için havalandı


MUĞLA (A.A) - Milas Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında ve çevre bölgelerde meydana gelen yangınlara müdahale etmesi için görevlendirilen yangın söndürme helikopterinin, görev süresi boyunca 200 saat yangınla mücadele için uçuş yaptığı bildirildi.
     Milas, Bodrum, Aydın ve İzmirdeki birçok yangına müdahale eden Milas Orman İşletme Müdürlüğü Denizcik Deposunda konuşlanan Kamof 32 tipi yangın söndürme helikopterinin görev süresi, 28 Ekimde sona erecek. 1 Haziranda göreve başlayan yangın söndürme helikopteri, yaz ayları boyunca çıkan yangınlara müdahale için 200 saatlik uçuş gerçekleştirdi.
     Helikopterin görev süresinin sona yaklaşması üzerine Milasta görev yapan basın mensupları, helikopterle şehir turuna çıkarıldı. Basın mensupları yaptıkları şehir turunda helikopterdeki personelin görev şartlarını yakından görme şansı buldu.
     Bu yıl çıkan yangınlara müdahale etmek amacıyla 200 saat uçuş gerçekleştirdiklerini dile getiren yangın söndürme helikopterinde görevli Türk Pilot Nazım İnceler, 28 Ekimde gün batımıyla görev süresinin sona ereceğini belirtti.
     Yangının kontrol altına alınmasında hava araçlarının büyük bir görevi olduğunu dile getiren İnceler, Helikopter, yer ekiplerinin ulaşamadığı alanlara kısa sürede ulaşarak, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir görev alıyor. Göreve giderken genel olarak 5 kişilik ekiple çalıştık. Uçuşlarda ise 2 yabancı, bir Türk pilot ve bir de orman mühendisi olmak üzere 4 kişi yangın söndürme çalışmalarında görevli oldu dedi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yangın söndürme helikopteri sezonda 200 saat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER