Yangın söndürme tüpleri standartlara uygun çıkmadı

Yangın söndürme tüpleri standartlara uygun çıkmadı -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü yangın söndürme tüplerinin üretimi ve dolumunu yapan 27 tesiste yaptığı denetimde 21 firmanın ürünlerinin standartlara uygun


İZMİR (A.A) - Ali Rıza Karasu - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, yangın söndürme tüplerinin üretim ve dolumunu yapan firmaların büyük bölümünün, ürünlerinin standartlara uygun olmadığını tespit etti.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürü Rasim Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında ürünlerin güvenli ve mevzuata uygun olup olmadığına ilişkin denetimlerinin sürdüğünü söyledi.
     Geçen yıl İzmirde 34 bin 644 değişik türdeki üründe yaptıkları denetimlerde 885 ürünün standartlara uygun olmadığının tespit edildiğini belirten Akpınar, standart dışı ürün üreten firmalara 1 milyon 16 bin 242 TL ceza kesildiğini kaydetti.
     Standartlara aykırı olduğunu düşündükleri ürünlerden numuneler alarak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) laboratuvarına gönderdiklerini ifade eden Akpınar, Testlerde standartlara uygun üretim yapmayan firmalara 15 günlük süre tanıyoruz. Bu sürenin sonunda gerekli şartları yerine getiremezse cezai işlem uyguluyoruz dedi.
     Standartlara uymayan en fazla ürünün yangın söndürme tüpleri ve asansör sektöründe tespit edildiğini anlatan Akpınar, Yangın söndürme tüpü dolum yeterliliği bulunan 27 firmada yaptığımız denetimlerde 21 firmanın ürünlerinin güvenlik ve yangın söndürme performansları yönüyle yeterli olmadığı ortaya çıktı. Bazı tüplerin içindeki maddenin yangını söndürmediğini tespit ettik. Bu 21 firmaya 350 bin TL para cezası kestik diye konuştu.
     Akpınar, Piyasa Gözetimi ve Denetiminden (PGD) 10 farklı kurumun sorumlu olduğunu anlattı. PGDde sorumluluk alanının yüzde 70inin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ait olduğunu ifade eden Akpınar, bakanlığın bildirdiği programlar dahilinde denetimlerinin sürdüğünü, temmuz ayında bebek koltuğu denetimini yaptıklarını vurguladı.
    
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Yangın söndürme tüpleri standartlara uygun çıkmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER