Yapay resifler, balık sayısını ve çeşitliliğini

Yapay resifler, balık sayısını ve çeşitliliğini artırdı -2011 yılında Erdek ve Ocaklarda denize bırakılan 540 yapay resifin, balık sayısı ve çeşitliliğini artırdığı bildirildi -Erdek Kaymakamlığı, bu yıl da 540ın üzerinde yapay resif


BALIKESİR (A.A) - Erdek ve bağlı Ocaklar beldesinde, 2011 yılında denize bırakılan 540 yapay resifin, balık sayısı ve çeşitliliğini artırdığı bildirildi.
     Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, yaptığı açıklamada, 2013 yılı içinde öncelikli hedeflerinin, Zeytinliada ören yerini turizme açmak olduğunu söyledi.
     Temmuz ve ağustos aylarında yoğunlaşan ilçe turizminin mayıs-eylül arasına uzatılması gerektiğine dikkati çeken Kaygısız, Erdekte turizm hareketinin 15 Mayıstan itibaren başlaması gerektiğini düşünüyorum. Yani turizm sezonunu mutlaka genişletmeliyiz. Bu arada Kapıdağ turizmini de Erdeke kazandırmalıyız. İlçe turizmi ancak bu şekilde gelişebilir dedi.
     Yıl içinde diğer önemli projelerinin yapay resif üzerine olacağını dile getiren Kaygısız, şunları kaydetti:
     2011 yılında uyguladığımız yapay resif projesi çok başarılı oldu. 2011in temmuz ayında, Erdek Körfezine 360, Ocaklara ise 180 olmak üzere toplam 540 yapay resif bıraktık. Bu, balık yuvaları için çok yararlı oldu. Üniversitelerimizden gelen bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, balık sayısının ve çeşitliğinin arttığını ortaya koyuyor. Buna paralel olarak, Erdek Balıkçılar Derneği ve Erdek Kaymakamlığı ortaklığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansına, yeni bir yapay resif projesi için başvuracağız. Ajanstan alacağımız maddi destekle temmuz ayı içinde bölgeye 240ın üzerinde yapay resif bırakmayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yapay resifler, balık sayısını ve çeşitliliğini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER