Yaralı atmaca tedaviye alındı

Yaralı atmaca tedaviye alındı -Muğlada avcılar tarafından vurulan ve kanadında kırıklar oluşan atmaca, Gökovadaki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı


MUĞLA (A.A) - Muğlada avcılar tarafından vurulan ve kanadında kırıklar oluşan atmaca, Gökovadaki hayvan hastanesinde tedaviye alındı.
     Vatandaşlar tarafından, Ortaca ilçesinde yaralı halde bulunan atmaca, Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelene getirildi. Dağdelen, yaralı atmacayı Gökovadaki hayvan hastanesine götürdü. Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı atmacanın kanadında kırıklar tespit edildi.
     Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Göksel Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı atmacanın röntgen filminin çekildiğini, atmacının çeşitli yerlerinde kurşun yaraları ve kanadında kırık tespit ettiklerini söyledi.
     Yaralı atmacaya gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve koruma altına aldıklarını belirten Bayramlı, Her yıl Aralık-Şubat arasında bize çok ciddi sayılarda yabani kuş intikal ediyor. Bunun nedenini bizde şuan araştırıyoruz. Geçen yıl gelmeyen kuşlar gelmeye başladı. Bu sene özellikle şahin, atmaca, kerkenez, baykuş gibi hayvanlar gelmeye başladı dedi.
     Bayramlı, son dönemlerde yabani hayvanlarda ciddi sayıda artış olmasının endişe verici bir durum olduğuna işaret ederek, Sayılarda artış yaşanmasının nedenleri arasında, soğuktan hayvanların daha alçak kesimlere inmesi olabilir yada dağda vaya kırsal bölgelerde avlanma konusunda sıkıntı yaşayıp köylülerin tavuklarını yiyor olmaları da bence önemli bir faktör. Dolayısıyla bu hayvanlara ateş ediliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yaralı atmaca tedaviye alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER