Yaralı bulunan şahin, tedavi edilerek doğaya

Yaralı bulunan şahin, tedavi edilerek doğaya salındı


BURSA (A.A) - Bursada vatandaşlarca yaralı halde bulunan şahin için Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan ve Bakım Merkezi çalışanları seferber oldu. Şahin, tedavisinin ardından doğaya salındı.
     Bakım merkezinin müdürü Veteriner Mürsel Büyükçoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şahinin kendilerine 15 gün önce getirildiğini belirterek, İki vatandaşımız yolda yürürken bu sevimli kuşumuzu görmüşler. Alıp bize getirdiler. Durumu çok kötüydü. Açlıktan ve bitkinlikten ölmek üzereydi. İç kanaması vardı. İshal olmuştu. Dişi kuşumuzu hemen ameliyata aldık dedi.
     İlk planda yemek dahi yemeyen şahine özel bakım uyguladıklarını anlatan Büyükçoban, şöyle devam etti:
     Hekim arkadaşlarımızın bir süre gözetiminde tutuldu. Mevcut olan sorunları tespit edildikten sonra tedavi süreci başladı. Belirli aralıklarla antibiyotik verildi, ağız yoluyla da özel vitaminli sıvılar içirildi. İshali geçti, artık kendi kendine yemek yemeye başladı. Rehabilitasyon süreci bitti. Bugün itibarıyla artık kuşumuz eski görünümüne kavuştu. Çok da iyi beslendi.
     Bu, bir vahşi doğa hayvanı. Şu anda hiç bilmediği insanlar arasında. Dolayısıyla çok tedirgin. Biz de bu korkularını sonlandırmak adına bugün doğaya bırakıyoruz.
     Tedavinin tamamlanmasıyla eski gücüne kavuşan şahin, bakım merkezi çalışanlarınca tabiata salındı.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yaralı bulunan şahin, tedavi edilerek doğaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER