Yaralı doğan yavrusu tedavi altına alındı

Yaralı doğan yavrusu tedavi altına alındı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde ayağına ve kanadına saçma isabet eden doğan yavrusu, yaralı halde bulundu.
     Çiriş Köyü Kayacı Vadisi civarında Dr. Ali Serin tarafından bulunan doğan yavrusu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erdemli Doğa Koruma ve Milli Park Şefliğine götürülerek teslim edildi. Yaralı kuş, burada tedavi altına alındı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Hakan Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşun sağ kanadından ve sol ayağından saçmayla yaralandığını bildirdi.
     Kuşun tedavisi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
     Bilinçsiz avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen yavru, tedavi edilerek yeniden doğaya bırakılacak. Eğer saçmadan dolayı kanattaki hava boşluğu gitmemişse yaşama şansı yüksek. Aksi halde kuş bir daha uçamaz. Ayrıca pençesinin bazı bölümleri de, kopmuş. Ümit ediyorum ki, kuş yeniden doğal ortamına bırakılabilir hale gelir.
     Dr. Ali Serin de, doğadaki her canlının insanlar gibi yaşama hakkının bulunduğunu belirterek, Doğan yavrusunu, yol kenarında ölmek üzereyken bulduğumda çok üzüldüm. Kuşu aldım ve tedavisi için ilgililere teslim ettim. Yavru kuşun sağ kanadından ve sol ayağından saçma isabet aldığı belirlendi diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yaralı doğan yavrusu tedavi altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER