Yaralı puhu kuşuna, Doğa ve Milli

Yaralı puhu kuşuna, Doğa ve Milli Parklar sahip çıktı


MUŞ (A.A) - Muşun Güzeltepe köyünde köylülerin yaralı olarak bulduğu puhu kuşuna, Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sahip çıktı.
     Muş Doğa ve Milli Parklar 60. Şube Müdürü Haydar Daşdemir, yaptığı açıklamada, Güzeltepe köylülerinin yaralı bir puhu bulduğu yönünde duyum aldıklarını belirterek, yaralı kuşu getirmek için köye gittiklerini söyledi.
     Daşdemir, köylülerin puhuyu satmak için kent merkezine götürdüğünü öğrendikten sonra yaptıkları çalışma sonucu Erzurum Caddesindeki köy garajında kuşu bulduklarını bildirerek, Yaralı puhuyu Nejdet Alkaş adlı bir vatandaş bulmuş. Anında müdahale ettik ve kuşu müdürlüğümüze getirdik. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki veterinerlerin gerekli tedaviyi yapmasının ardından puhuyu doğaya salmayı planlıyoruz. Veterinerlerin vereceği rapora göre, Puhuyu Van Hayvan Hastanesine de götürebiliriz dedi.
     Vatandaşların bu konuda daha duyarlı davranması gerektiğini anlatan Daşdemir, kış olduğu için yem bulamakta sıkıntı çeken hayvanların, yerleşim birimlerine geldiğini kaydetti.
     Daşdemir, Vatandaşlar böyle bir durumda hayvanı yaralamak yerine yem verseler daha iyi olur. Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yaralı puhu kuşuna, Doğa ve Milli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER