Yaralı şahin tedaviye alındı

Yaralı şahin tedaviye alındı -Muğlada avcılar tarafından vurulan ve ayağında kırıklar oluşan Şahin, Gökovadaki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı


MUĞLA (A.A) - Muğlada avcılar tarafından vurulan ve ayağında kırıklar oluşan Şahin, Gökovadaki hayvan hastanesinde tedaviye alındı.
     Vatandaşlar tarafından, Ortaca ilçesine bağlı Tepearası köyünde yaralı halde bulunan şahin, Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelene getirildi. Dağdelen, yaralı şahini Gökovadaki hayvan hastanesine götürdü. Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı şahinin ayağında kırıklar tespit edildi.
     Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Göksel Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı şahinin röntgen filminin çekildiğini, şahinin çeşitli yerlerinde kurşun yaraları ve ayağında kırık tespit ettiklerini söyledi.
     Yaralı şahine gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve koruma altına aldıklarını belirten Bayramlı, Son günlerde özellikle şahinlerin vurulmasıyla ilgili ciddi bir artış var. Bunun nedeni soğuktan onların daha alçak kesimlere inmesi olabilir yada dağda vaya kırsal bölgelerde avlanma konusunda sıkıntı yaşayıp köylülerin tavuklarını yiyor olmaları da bence önemli bir faktör. Dolayısıyla bu hayvanlara ateş ediliyor. Son dönemlerde ciddi sayıda artış olması da endişe verici bir durum dedi.
     Yaralı şahinin doğaya döndürülmesi konusunda çalıştıklarını ifade eden Bayramlı, Şahinin vücudunda farklı yerde saçma tanesi var. Bunlar da onun uçmasını etkiliyor. Her yıl özellikle Kasım ve Mart ayları arasında bölgemizde ciddi bir şahin katliamı yaşanıyor. Bu dönemlerde bazen 20ye yakın vahşi hayvan bize intikal ediyor. Eğer bir hayvan doğada doğal koşullarla ölmezse bir şekilde insan faktörü bu işin içerisinde olursa bu nesli tehlikeye sokar. Doğum oranına göre ölüm oranı artarsa hayvanın nesli tehlikeye girer diye konuştu.
     Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen ise vatandaşlar tarafından kendisine getirilen şahini tedavi ettirmek için çaba gösterdiğini belirterek, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yaralı şahin tedaviye alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER