Yardım bekleyen hayvanlar emin ellerde

Yardım bekleyen hayvanlar emin ellerde -YÖK kararıyla kurulan ilk "hayvan hastanesi" özelliğine sahip Afyonkarahisardaki tesis, aynı anda 10 ameliyat yapabilme kapasitesine sahip -Hastanede, hayvanlara diş tedavisinden fıtığa, kısırl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla kurulan ilk ve tek "hayvan hastanesi" olan ve diş tedavisinden fıtığa, kısırlaştırmadan güç doğuma, buzağıya protez takılmasına kadar pek çok operasyonun gerçekleştirilebildiği Afyonkarahisardaki merkezde, aynı anda 10 hayvan ameliyat edilebiliyor.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Elitok, AA muhabirine, hastanenin, Sağlık Uygulama Merkezi ile Başhekimlik olmak üzere birbiriyle bağlantılı iki bölümden oluştuğunu söyledi.
     AKÜnün, YÖK kararıyla kurulmuş ilk ve tek hayvan hastanesi olduğu bilgisini veren Elitok, burasının 2011 yılının ekim ayında faaliyete geçtiğini anlattı.
     Elitok, hastanede herhangi bir hayvan türüne ait hastalıkların tanısı, her türlü muayene ve teşhislerin yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:
     "Hastanemize gelen hayvanları burada günlerce barındırıp bakımını da sağlayabiliyoruz. Vatandaşlar normal bir hastaneye gittiğinde hangi sistemi görüyorsa bizim hastanemizde de aynı sistemi görebilirler. Bilgisayar kayıt sistemimiz var. Hasta sahipleri, bilgisayar ekranından sıralarını takip edebiliyor. Yine hastanemizde hastaların arşivlerini tutuyoruz. O hastalara ait bilgilere 5-10 yıl sonra da ulaşılabilir."
    
     -Yaban hayvanlarına da yardım elini uzatıyorlar-
    
     Hastanede geçen yıl sığır, koyun ve keçi gibi 700 büyük hayvan ile bin 500 küçük hayvanın muayene, tedavi ve barınmasını sağladıklarını dile getiren Elitok, hastaneye getirilenlerin dışındakilere de hizmet verdiklerini ifade etti.
     Elitok, Afyonkarahisar Belediyesi ile Rektörlük arasında imzalanan protokol doğrultusunda sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşıladıktan sonra yaşam alanlarına bıraktıklarına dikkati çekti.
     Bu proje kapsamında yıllık yaklaşık bin erkek ve dişi köpeği kısırlaştırdıklarını anlatan Elitok, fıtıktan kısırlaştırmaya, güç doğumdan apse ve diş tedavisine kadar pek çok alanda ameliyatlar yapıldığını kaydetti.
     Elitok, bir buzağıya protez taktıklarına da değinerek, yaban hayvanları, göç yolundaki pelikanlar ve yol kenarında bulunan kaplumbağalar dahil her türlü hayvanın tedavisini gerçekleştirdiklerini ve aynı anda 10 hayvanı ameliyat edebildiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yardım bekleyen hayvanlar emin ellerde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER