Yarım asırlık mezunlara sanal sürpriz

Yarım asırlık mezunlara sanal sürpriz -Suluova Şehit Aydın Korkmaz İlköğretim Okulu Müdürü Şerafettin Taşova, 1949-1980 yılları arasında aynı okuldan mezun olan bin 488 kişinin fotoğrafını arşiv defterinden alarak, isimleriyle okulun


AMASYA (A.A) - Amasyanın Suluova Şehit Aydın Korkmaz İlköğretim Okulu Müdürü Şerafettin Taşova, 1949-1980 yılları arasında aynı okuldan mezun olan bin 488 kişinin fotoğrafını okul arşivinden alarak, isimleriyle okulun web sayfasından paylaştı.
     Okul Müdürü Taşova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda muhafaza edilen, mezunların bilgilerinin bulunduğu arşiv defterindeki fotoğraflara baktıktan sonra arşivi internet ortamına aktarmayı düşündüğünü söyledi.
     Okulun mezunları arasında AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı ile Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydının da bulunduğunu dile getiren Taşova, kendisinin de bu okul mezunu olduğunu açıkladı.
     Arşiv dolabındaki defterlerden mezunların fotoğraflarını tek tek fotoğraf makinesiyle çekerek, web ortamında arşiv oluşturan Taşova, okulun web sayfasını ziyaret ederek fotoğraf ve isimlerini gören mezunların kendisini arayarak teşekkür ettiğini bildirdi.
     31 yıllık arşiv çalışmasını okulun bilgisayar formatör öğretmeni Yılmaz Özgür Karaçam ile 3 ayda hazırladıklarını belirten Taşova, geriye kalan 32 yıllık arşiv çalışmasını da bitirmek ve okulun 63 yıllık arşivinin tamamını binlerce insanın kullanımına sunmak için çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     -Kendimde olmayan ilkokul fotoğrafım var-
    
     Okulun mezunlarından 51 yaşındaki iş adamı Şaban Böcek ise çalışmanın teknoloji çağına uyarlanmış, etkileyici, güzel ve gerekli bir uygulama olduğunu söyledi.
     Kendimde olmayan ilkokul yıllarıma ait fotoğrafımı ve dönem arkadaşlarımı yeniden görme fırsatı bulmak sanki o yılları tekrar yaşamak gibi geldi diyen Böcek, Arşivlerin kağıt üzerinde olması çağımıza yakışmayan bir ulaşım zorluğunu ortaya çıkarıyordu. Benim gibi birçok eski mezun okul arkadaşım internet ortamından bu kaynağa ulaşabilmenin sevincini yaşıyor. Çok anlamlı olan bu hizmet aynı zamanda geçmişe sahip çıkma ve vefa duygusunun bir sonucudur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları da örnek bir çalışma ortaya konulduğunu belirterek, Yoğun bir tarama sürecinden sonra hazırlanmış örnek bir çalışma. Özellikle okulumuzun kurumsallaşması adına önemli adımlar atılmış, bu doğrultuda önemli bir hamle olmuş. Bu özel çalışma ile okulumuzdan mezun olanlar hem okullarını hem de eski hatıralarını yad etme anlamında çok güzel bir çalışma ortaya çıkmıştır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Yarım asırlık mezunlara sanal sürpriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER