Yaşı küçük kurbanlıkların satışına izin yok

Yaşı küçük kurbanlıkların satışına izin yok -Karabükün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından oluşturulan Kurban Denetim Timi, hayvan pazarında yaşı küçük kurbanlıkları dişlerine bakarak belirliyor ve satışını engellemek için


KARABÜK (A.A) - Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Karabükün Safranbolu ilçesinde kurulan hayvan pazarında, yaşı küçük kurbanlıklar belediyeye ait veteriner tarafından dişlerine bakılarak tespit ediliyor ve boya ile işaretlenerek satışı engelleniyor.
     Veteriner hekim, zabıta ve din görevlisinden oluşan tim, pazarda kurbanlıkların sağlıklı olup olmadığı, yaşı ve dini vecibelere uygun olup olmadığını denetleyerek uygunsuz olanların satışlarını boya ile işaretleyerek engelliyor.
     Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede her hafta kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşandığını bu nedenle ek önlem aldıklarını söyledi.
     Vatandaşların yanlış kurbanlık almalarını engellemek için bir tim oluşturduklarını belirten Aksoy, şöyle dedi:
     Belediye olarak pazarda bütün önlemlerimizi aldık. Vatandaşların aldıkları hayvanın kurbanlık olup olmadığı, yaşının küçük olup olmadığını araştırmak için tim 24 saat görev başında. Hayvanların hastalıklı olup olmadığı da araştırılıyor. Hayvanları tek tek muayene ediyoruz. Yaş kontrolü yapıyoruz. Satın aldıkları hayvanların kilosu hakkında da bilgi veriyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içinde kurbanlıklarını alabilirler.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yaşı küçük kurbanlıkların satışına izin yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER