Yaşlı ve özürlü aylığı alanların durumları

Yaşlı ve özürlü aylığı alanların durumları


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Güler, 2022 sayılı yasa kapsamında, 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumunun yeniden değerlendirileceğini bildirdi.
     Güler, yaptığı açıklamada, 2022 sayılı yasa kapsamında maaş bağlanması ve muhtaçlık kararı verilmesine yönelik uygulamaların, 5 Kasım tarihi itibariyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilmeye başlandığını söyledi.
     Bu tarihten itibaren 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, özürlü ve 18 yaş altı özürlü aylığı alanların durumunun vakıf mütevelli heyeti tarafından 3294 ve 2022 sayılı kanuna kapsamında yeniden değerlendirileceğini ifade eden Güler, aylık ödenecek kişilerin heyet tarafından belirleneceğini anlattı.
     2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların gelir testi yaptırması gerektiğini vurgulayan Güler, Hesaplanacak geliri kişi başı 115,97 lirayı aşmayanlara yaşlı ve özürlü maaşları bağlanacak. Bu miktarı aşanların ise aldıkları maaşlar iptal edilecek dedi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yaşlı ve özürlü aylığı alanların durumları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER