Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Yaşlılar milletimizin onurudur


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaşlıların milletin onuru olduğunu belirtti.
     Tahmazoğlu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın özel bir dönemi olduğunu ifade etti.
     Yaşlıların, bir ömür sonunda kazanılan deneyimlerini yeni kuşaklara aktaran öğretmenler olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Yaşlılar milletimizin onurudur. Bir toplumun yaşlısına sahip çıkarak, onları hayatlarının son dönemecinde huzurlu ve sorunlardan arınmış bir şekilde hayatlarına devamını sağlamak, bir kültür mirasıdır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Toplumdan kopmayan, düşünceli ve hoşgörülü deneyimleriyle gençlere yol gösteren yaşlılarımız, toplumu zenginleştiren en önemli değerlerimizdir.
    
     -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunan yaşlıların, hayatın bu aşamasında daha hassas ve ilgiye muhtaç olduklarını belirtti.
     Türk toplumunun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli özelliklerinden birisinin yaşlılarına gösterdiği sevgi ve saygı olduğuna dikkati çeken Fadıloğlu, Toplumsal ve insani duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
     Yaşlılara huzur ve mutluluk dileyen Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Sorunlarına çözüm üretmek, toplumumuzun birbirine kenetlenmesini sağlamak bizleri millet olarak gelecekte daha da güçlü kılacaktır. Toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmiş yaşlılarımız, hayatın bu aşamasında daha hassas ve ilgiye muhtaçtır. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, bütün bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Peygamber Efendimizin Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir sözünü hiç unutmayalım.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER