Yat Limanı Projesinde çalışan işçilerin eylemi

Yat Limanı Projesinde çalışan işçilerin eylemi -Projeyi yürüten taşeron firmadan 7 aydır paralarını alamadıklarını iddia eden işçilerin, Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemi, bugün de devam etti


ANTALYA (A.A) - Kaleiçi Yat Limanı Projesini yürüten taşeron firmada çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden 7 işçi, Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemini sürdürdü.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yat Limanı Projesinde ihaleyi alan taşeron firmada çalışan 7 işçi, 7 aydır paralarını alamadıklarını öne sürerek Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde başlattıkları eyleme bugün de devam etti. İşçilerden Güney Barut, yaptığı basın açıklamasında, projede 100 işçinin çalıştığını ve toplam alacaklarının 264 bin lira olduğunu kaydederek, hakları olan parayı istediklerini söyledi.
     Paralarını alabilmek için her yolu denediklerini anlatan Barut, Arkadaşlarımızın bir çoğu başka şehirlerden Antalyaya çalışmaya gelmişlerdi. Ancak ücretlerini alamadıkları için memleketlerine dönmek zorunda kaldılar. Bizler su anda bir şantiyede ücretlerimizi alacağımız günü bekliyoruz ve artık dayanacak gücümüz kalmadı dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydından yardım beklediklerini dile getiren Barut, Ücretlerin ödenmesinin sorumluluğu sizdedir. Bizi artık daha fazla oyalamayın. Eğer taşeron firma bizim hakkımızı vermiyorsa bizim muhatap olarak gördüğümüz sizsiniz. Eğer gerçekten emekten yanaysanız, bir an önce ücretlerimizin ödenmesini sağlarsınız diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından Mustafa Akaydından randevu talebinde bulunan işçiler, sorunları çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdiler.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Yat Limanı Projesinde çalışan işçilerin eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER