Yavru karaca doğal yaşamına dönüyor

Yavru karaca doğal yaşamına dönüyor -Giresunda, köydeki evlerinin bahçesinde buldukları yavru karacayı kent merkezindeki evlerine getirerek bakan aile, yavruyu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti


GİRESUN (A.A) - Giresunda, köydeki evlerinin bahçesinde buldukları yavru karacayı kent merkezindeki evlerine getirerek bakan aile, yavruyu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.
     Yavru karacayı Hacısiyam Mahallesinde yaşadıkları apartmanın üçüncü katında bakan aile üyelerinden Filiz Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin, merkeze bağlı Uzgur köyündeki bahçelerinde çalıştığı sırada bir ağacın altında, yaprakların arasında yarı baygın halde bularak eve getirdiği yavru karacayı yetkililere teslim ettiklerini söyledi.
     Uzun, yaklaşık 3 aydır evde biberonla besledikleri ve Garip adını verdikleri yavru karacadan ayrılacakları için çok üzgün olduklarını ifade ederek, Artık doğal hayatına dönme zamanı gelmişti. Biz de çok üzülerek kızımızı yetkililere teslim ettik. Artık emin ellerde. Doğal yaşam alanına dönmesi onun için çok daha iyi olacak dedi.
     Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, karacayı veteriner kontrolünden geçirilmesinin ardından doğal yaşamına bırakmak üzere teslim aldı.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yavru karaca doğal yaşamına dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER