Yavru tilkiye hayvanseverler sahip çıktı

Yavru tilkiye hayvanseverler sahip çıktı -Amanos Dağlarında telef olan annesinin başında beklerken bulunan yavru tilki, AÇED üyeleri tarafından biberonla besleniyor


HATAY (A.A) - Hatayın Dörtyol ilçesinde, telef olan annesinin başında beklerken bulunan yavru tilkiye, Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) sahip çıktı.
     AÇED 2. Başkanı Nazım Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek üyeleriyle birlikte Amanos Dağlarında gezerken telef olmuş bir tilki gördüklerini, tilkinin yanına gittiklerinde ise başında bekleyen yavrusunu bulduklarını söyledi.
     Yavrunun ölen annesinin yanından ayrılmadığını anlatan Sönmez, Anne tilkinin nasıl ve ne zaman öldüğüyle ilgili bilgimiz yok. Ancak, annesinin yanından ayrılmayan yavru tilkiye çok üzüldük. Hemen onu alarak derneğimize getirdik. Veteriner kontrolünden geçirilen yavrunun durumunun gayet iyi olduğunu öğrendik ve mutlu olduk. Yavruyu biberonla besliyoruz dedi.
     Sönmez, şimdiden derneğin maskotu haline gelen yavru tilkiyi bir süre daha besledikten sonra doğal yaşam alanına bırakmayı düşündüklerini dile getirerek, vatandaşlardan hayvanlara karşı duyarlı olmalarını istedi.
     (AÖ-İSÖ-ZHL-İSA)
<< Önceki Haber Yavru tilkiye hayvanseverler sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER