Yaylada sahura, ilahi ve mani sesleriyle

Yaylada sahura, ilahi ve mani sesleriyle kalkıyorlar


ARTVİN (A.A) - Borçka ilçesine bağlı Balcı Yaylası sakinleri sahura, ilahi ve mani sesleriyle kalkıyor.
     İlçenin Balcı köyüne bağlı 3 bin 428 rakımlı Karçal Dağının eteğinde bulunan Balcı Yaylasında yaşayanlar, iki yıldır sahura cami imam hatibinin evindeki bilgisayardan, caminin hoparlörüne verdiği ilahi ve mani sesleriyle uyanıyorlar.
     Yayla sakinlerinden 75 yaşındaki İsmet Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarını yaylada geçirdiklerini belirterek, Yaylamız, rakımı yüksek olduğu için çok serin. Akşamları evde soba yaktığımız bile oluyor. Yaylada yaklaşık 60 hane bulunuyor. 2 yıldır köylüler olarak imece usulüyle camimize din görevlisi tuttuk. Hocamız bizlere camimizde vakit namazlarını, teravih namazını, Cuma namazını ve bayram namazlarını kıldırıyor dedi.
     Geçen yıldan beri cami imamının evindeki bilgisayardan caminin hoparlörüne ilahi ve mani seri verdiğini ve bu sesle sahura kalktıklarını ifade eden Turgut, şöyle devam etti:
     Yaylamız serin olduğu için Ramazan ayı çok güzel bir ortamda geçiyor. Yaylada yaşayan herkes çalınan ilahilerle ve manilerle sahura kalkıyor. İlahi sesleri her tarafı çınlatıyor. Sabah namazı okunana kadar ilahiler çalıyor. Yaylamızda ibadetimizi en güzel bir şekilde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Yaylada sahura, ilahi ve mani sesleriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER