Yaz sıcaklarında susuzlukla mücadele ediyorlar

Yaz sıcaklarında susuzlukla mücadele ediyorlar -Malatya kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karaköyde yaşayanlar, içme suyu sorunu nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor -Karaköy muhtarı Keskin: -Malatyadan ve yakınlar


MALATYA (A.A) - Ensar Özdemir - Malatyada kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karaköy köyünde yaşayan vatandaşlar, yaz sıcaklarında içme suyu sorunu nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.
     Merkeze bağlı Karaköyde yaşayanlar, içme su ihtiyaçlarını traktörlerle taşınan tankerlerden karşılıyor. Vatandaşlar, hayvanları için gerekli suyu da Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yine kendi imkanlarıyla temin ediyor.
     Karaköy muhtarı Ali Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır su sorunu yaşadıklarını, her yıl mayıs ayı sonu itibariyle şebeke sularının kesildiğini ileri sürdü.
     Yaz aylarında kaynak sularının azalmasının üzerine, bir de vatandaşların bahçelerini sulamak için içme suyu kullanması nedeniyle her yıl yaklaşık 5 ay sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Keskin, köyde traktörü olan 4 vatandaşın tankerler aracılığıyla su taşıdıklarını anlattı.
     Köyün yakınlarındaki bir su kuyusuyla Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden günlük su taşıdıklarını dile getiren Keskin, şöyle konuştu:
     Su kesintisi Mayıs ayının 15inden Eylül ayının 15ine kadar devam ediyor. Bu süreçte şebeke suyu alamıyoruz. Malatya Belediyesi ve suyu aldığımız Orduzu Belediyesine defalarca durumu bildirdik. Bizler vatandaşların içme suyunu sulamada kullandığını biliyoruz. Bunun faturası bizlere kesilmemeli. Şimdi Malatyadan ve yakınlardaki kuyulardan tankerlerle su taşıyoruz. Su dışında hiçbir talebimiz yok. Tek isteğimiz en temel ihtiyaç olan suya kavuşturulmamız.
     Köy sakinlerinden Ahşan Demir de çoluk çocuk köye getirilecek olan suyu beklediklerini ifade ederek, içme suyunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını savundu.
     Hava sıcaklığının gündüz 40 dereceye kadar ulaştığını hatırlatan Demir, İçme suyu sıkıntımız bizi en fazla etkileyen şey. Çamaşır dahi yıkayamıyoruz. Temizliğimizi gerektiği ölçüde yapamıyoruz. Ramazan ayı da geldi dedi.
     Hayvanların susuzluktan etkilendiğini anlatan Demir, Su sorunumuzun bir an evvel çözülmesini bekliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Susuzluk Orduzunun genel sorunu-
    
     Orduzu Beldesi Belediye Başkanı Cumali Ekin de Karaköyde su sıkıntısının çözümü için çalıştıklarını, içme suyu konusunda beldenin başka bölgelerinde de sıkıntı yaşandığını dile getirdi.
     Kayıp ve kaçaklarla ilgili 3 kişilik bir ekip kurduklarını anlatan Ekin, içme suyunun vatandaşa ulaşması için çalıştıklarını, kavurucu sıcaklarda vatandaşın susuz kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
     Ekin, Bir önceki belediye başkanı döneminde Karaköye beldeden şebeke döşenmiş. Aslında oraya suyu İl Özel İdaresinin vermesi gerekir. Şu anda su konusunda sıkıntılarımız var. Köylüler dile getirdikleri sıkıntılar konusunda haklılar. Susuzluk Orduzunun genel sorunu. Bizler vatandaşın sorununun ortadan kalkması için çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yaz sıcaklarında susuzlukla mücadele ediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER