Yemenin Aden Valisi Reşidden, KTOya ziyaret

Yemenin Aden Valisi Reşidden, KTOya ziyaret


KONYA (A.A) - Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konyaya gelen Yemenin Aden Valisi Vahid Ali Reşid, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürkü ziyaret etti.
     Öztürk, yaptığı konuşmada, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiyenin son dönemde Yemen ile iyi ilişkiler içinde olduğunu dile getirdi.
     Dışişleri Bakanlığı başkanlığında gerçekleştirdikleri Yemen ziyaretinde, iş birliği konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Öztürk, Konya ve Aden arasında ticari iş birliğinin daha da gelişeceğini umut ettiklerini söyledi.
     Konyanın Adenli yatırımcılara iş birliği konusunda fırsatlar sunduğunu kaydeden Öztürk, Ziyaret vesilesiyle Yemenin ülkemizden en fazla ihraç ettiği demir-çelik ürünleri ve gıda ürünleri sektörlerinde iş birliğimizi artırabiliriz diye konuştu.
     Vali Reşid ise Adenin Yemenin en büyük ticaret şehri olduğunu, Türkiye ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini söyledi.
     Türkiyeden Adene uçak seferinin başlamasının ortaklığı artıracağına dikkati çeken Reşid, Konya ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Yemenin Aden Valisi Reşidden, KTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER