Yeni adli yılın başlaması

Yeni adli yılın başlaması -Kayseride yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki törene Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Kayseri Baro Başkanı Murat Şirvanlı, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kalpak, Vergi Mahkemesi Başkanı İlhan Barış ve çok sayıda baro üyesi avukat katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Murat Şirvanlı, törenin ardından baroda düzenlediği basın toplantısında, yeni yargı yılının Türk halkına hak, adalet, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.
     Yargı mensuplarının halkın beklediği daha hızlı ve gerçek adaleti sağlayacaklarından emin olduklarını vurgulayan Şirvanlı, şunları kaydetti:
     Her şeyden önce ülkemizin ve ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne kasteden, hukukun ve insanlığın düşmanı olan terörün, ortadan kaldırılmasını diliyor ve şiddetle lanetliyoruz. Yine önü alınamayan kadınlarımıza karşı şiddet olaylarını da nefretle kınıyor ilgililerin görevlerini yerine getirmesini, gerekli tedbirlerin alınmasını, kadın sığınma evlerinin derhal yapılmasını bekliyor ve takip ediyoruz. Ülkemizde işsizliğin önlenmesi, huzur ve mutluluğun sağlanması bakımından, tüm bireyleri, kurum ve kuruluşları, devlet ve toplumu üzerlerine düşeni yapmak üzere göreve davet ediyoruz. İnsan Haklarına, hukuka ve tabi hakim ilkesine uygun olmayan özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri tamamen kaldırılmalıdır. Umutlarımızın gerçekleşmesi, sorunlarımızın çözüme kavuşması dileklerimizle, yeni yargı yılının ülkemize, ulusumuza ve yargı mensuplarına başarı ve mutluluk getirmesini, şahsım ve barom adına diliyorum.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yeni adli yılın başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER