Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı -Antalyada bin 331 okulda 410 bin öğrenci 20 bin 768 öğretmenle eğitim öğretim yılına başladı -MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık: -Yeni eğitim sistemimizde öğrenci merkezinde daha fazla


ANTALYA (A.A) - Antalyada bin 331 okulda 410 bin öğrenci 20 bin 768 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başladı.
     2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla bu yıl hizmete giren Güzeloba İlkokul ve Ortaokulnda tören düzenlendi.
     Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerle aynı heyecanı ve umudu yaşadıklarını söyledi. Öğrenmenin doğumla başlayıp, yaşam boyu devam eden bir süreç olduğuna işaret eden Kocabıyık, İnsan dünyaya geldiği andan itibaren büyük bir hevesle öğrenmeye, büyük bir merakla çevresini keşfetmeye başlar. Öğrenmenin en yoğun olduğu ve insan yaşamını derinden etkileyen yıllar ise okulda geçirilen yıllardır dedi.
     Özellikle erken yaşlarda okuldaki eğitimin, insan hayatına yön verebilecek nitelikte olduğunu kaydeden Kocabıyık, bu doğrultuda bakanlık olarak okul öncesindeki temel eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini bildirdi.
     Bu yıl eğitim sisteminde önemli değişiklikler olduğunu ve önceki yıllara göre farklı bir yıl olacağını dile getiren Kocabıyık, çocukların bu yıl 12 yıl zorunlu eğitime tabi olacaklarını, daha bilinçli, bilgili olarak yetişeceklerini ifade etti.
     Öğrencilerin 12 yıllık öğrenimleri sırasında kesintili eğitim sisteminin avantajlarından biri olarak farklı programlar arasında geçişten yararlanabileceklerini dile getiren Kocabıyık, Yeni eğitim sistemimizde öğrenci merkezinde daha fazla duruyoruz. Bu yüzden onlara daha demokratik ortamda daha çok seçme şansı tanıyor, akranlarıyla kendi gelişimsel özelliklerine göre eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için yeni uygulamalarımızı gündeme getiriyoruz diye konuştu.
     Öğretmenlere seslenen Kocabıyık, başarı kapılarının öğretmenlerle açılacağının bilincinde olduklarını bildirdi. Öğrencilere de tatilin bittiğini ve artık çalışma, başarma zamanının geldiğini hatırlatan Kocabıyık, Bizler, aileniz ve öğretmenlerinizle, yaratıcı, eleştirel düşünebilen, problemleri bilimsel yaklaşabilen, doğru ve etik bireyler olarak yetişebilmeniz için yanınızdayız. Tek beklentilerimiz derslerinize çalışmanız ve ailesine, çevresine, ülkesine saygılı bireyler olarak yetişmeniz dedi.
    
     -Vali Ahmet Altıparmak-
    
     Vali Altıparmak ise konuşmasına şehit yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dileyerek başladı. Türkiyenin çok kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Altıparmak, Son derece hassas bir coğrafyada yaşıyoruz. Dolayısıyla geleceğimiz olan siz çocuklar bu süreçte daha dikkatli olmak, daha çok çalışmak, kendinizi daha iyi hazırlamak zorundasınız dedi.
     Çocukların daha iyi okullarda yetişebilmeleri, en iyi eğitimleri alabilmeleri konusunda gereken çalışmaların yapıldığını anlatan Altıparmak, çocukların da bu çalışmalar karşısında daha fazla disiplinli çalışmaları gerektiğini vurguladı.
     Öğrencilerin başarıya ulaşmaları noktasında hayal kurmalarını da isteyen Altıparmak, Atatürke sormuşlar, Paşam bu kadar başarıyı nasıl elde ettiniz- O da Önce bir hayal kurdum, sonra hayallerimin önündeki engelleri bir bir kaldırdım, sonra hayallerim gerçekleşti demiş. Sizin de mutlaka hayalleriniz olmalı. Bu hayallerinizin önündeki engelleri de hep birlikte kaldırarak, hayallerinize kavuşmalısınız diye konuştu.
     Öğrencilere toplum değerlerine karşı daha hassas davranmalarını öneren Altıparmak, öğrencilerden herkese karşı saygı ve sevgiyle hareket etmelerini istedi. Dün kent içinde yolculuk yaparken yolda çöpler gördüğünü anlatan Altıparmak, Bu çöpleri ya anneleriniz, babalarınız atıyor ya da sizler atıyorsunuz, ama veliniz müdahale etmiyor. Onun için yazılı ya da yazılı olmayan kurallara karşı duyarlı olmalısınız dedi.
     Öğrencilerden ve velilerden öğretmenlere karşı da saygılı olmalarını isteyen Altıparmak, veliler bir ya da iki çocukla ilgilenirken, öğretmenlerin akşama kadar yüzlerce çocukla ilgilendiklerini hatırlattı. Öğretmenlerin Türkiyenin geleceği çocukları şekillendirdiğine işaret eden Altıparmak, Küçük bir kelime karşısında bu öğretmen benim çocuğumu aşağılıyor demememiz lazım. Çocuklarımızı bu öğretmenlerin geleceğe hazırladığını, çocuklarımızın yetişmesi konusunda bizden fazla emekleri olduğunu unutmamamız lazım. Bu nedenle onların moral ve motivasyonunu kıracak en ufak şeye teşebbüs etmemek lazım diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da ilde 410 bin öğrencinin bin 331 okulda 20 bin 768 öğretmenle eğitim öğretime başladığını söyledi. Gülay, bugün yeni eğitim öğretim yılı ile 24 derslikli Güzeloba İlkokulu ile Ortaokulunun da açılışını yaptıklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Genel Müdür Kocabıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile protokol üyeleri okulun açılışını yaptı. Açılış sonrası ilk ders zilini çalan Altıparmak ile beraberindekiler sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere hikaye kitapları dağıtıldı. Ayrıca okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.
    
     -Uçaklar eşliğinde eğitim-
    
     Vali Altıparmak, okulun Antalya Havalimanı güzergahında olması nedeniyle sık sık uçakların okulun üstünden geçtiği ve bu durumun öğrencileri rahatsız edip etmeyeceği sorusu üzerine, okula ses geçirmeyen camlar ile ses yalıtımı yapıldığını, öğrencilerin bu sesten rahatsız olmayacağını söyledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER