Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması -Kadirlide 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 5 bin 500 öğrenci uyum programına başladı


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide 2012-2013 eğitim-öğretim yılında okul öncesi ve 1. sınıfta toplam 5 bin 500 öğrenci uyum programına başladı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, okul ziyaretleri yapıp veliler ile öğrencilerle sohbet ederek, idarecilerden sorunları hakkında bilgi aldı.
     Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 yeni eğitim-öğretim yılı uyum programı kapsamında 5 bin 500 öğrencinin eğitime başladığını belirterek, eğitimcilerden çocuklara okulu sevdirmek adına çalışmalar yapmalarını istedi.
     Devlet ve hayırseverlerin desteği ile eğitime verilen desteğin aratarak devam ettiğini, Kadirlide anaokulu ve derslik konusunda sorun yaşanmadığını ifade eden Canbolat, şunları kaydetti:
     İlçemizde yeni eğitim öğretim döneminde derslik konusunda sorunumuz kalmaması yönünde devlet-vatandaş işbirliğiyle okullar yapılmaktadır. Şu an 2 olan anaokulu sayısını 4e çıkardık. 2 tane anaokulu inşaatımızın temeli atıldı. Bu sayı daha da artacak. Öğretmenevine 400 kişilik çok amaçlı salon ve tek katlı lokalin yanında 1 adet anaokulu kazandırdık. İnşallah Endüstri Meslek Lisesine 300 kişilik öğrenci yurdunu da en kısa zamanda kazandıracağız. Okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Sayın Valimiz Celalettin Cerrahın çağrısı ile il genelinde başlatılan eğitime destek kampanyasına bizde 10 derslikli anaokulu ile katkıda bulunduk.
     Kadirli Anaokulu Müdürü Berat Binici ise okulu ziyaretinden dolayı Canbolata teşekkür ederek okul öncesi eğitime verilen desteğin önemli olduğuna dikkat çekti.
     Anaokulu öğretmenleri de eğitime yeni başlayan öğrencilere çikolata ve şeker ikram ederek, okula alışmalarına destek verdiler.
    
     Muhabir: Menderes Özat
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER