Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması


BARTIN (A.A) - Bartında yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.
     Vali Bülent Savur, TOKİ İlköğretim Okulundaki törende yaptığı konuşmada, öğrencileri bu ülkenin aydınlık yarınları olarak gördüklerini söyledi.
     Öğrencilerin kendilerine sunulan imkanları ne kadar iyi değerlendirse, ülkenin yarınlarının da o kadar aydınlık, mutlu ve huzurlu olacağının altını çizen Vali Savur, şöyle konuştu:
     Eğitim hayat boyu devam eden, aynı zamanda sürekli değişen, gelişen, kendisini yenileyen bir süreçtir. 2012-2013 eğitim yılına da büyüyen ülkemizin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz. Bu eğitim öğretim yılına öğrencilerimizin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerini dikkate alan, eğitim ortamlarını demokratik ve esnek bir yapıya kavuşturan bir sistemle başlıyoruz. Bu yeni başlangıcın öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceğinde aydınlık sonuçlar doğurmasını diliyorum.
     İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker de yeni eğitim öğretim yılına 6 anaokulu, 26 birleştirilmiş sınıflı ilkokul, 56 ilkokul, 44 ortaokul ve 25 lise ve dengi okullarda öğrenim görecek yaklaşık 32 bin öğrenci ve bin 800 öğretmenle başladıklarını kaydetti.
     Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Mehmet Sandıklı, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Yarbay Alaattin Karsavuran, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile bazı daire amirlerinin de katıldığı törende protokol üyeleri, sınıflarda öğrencilere kitaplarını dağıttı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER