Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayınladı.
     Köse, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, milli eğitim camiasının gayretleri ile kentte sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime başlandığını ifade etti.
     Başbakanın talimatıyla başlatılan Fatih Projesi ile 87 lisede akıllı tahta kurulduğunu ve öğrenciler ile öğretmenlerin hizmetine sunulduğunu ifade eden Köse, bu yıl 23 okul ve 390 derslik ilavesi yapıldığını, 2 öğrenci pansiyonunun daha hizmete girdiğini, 252 okulun bakım ve onarımının yapıldığını kaydetti.
     Birçok alanda olduğu gibi eğitim sisteminin de 2023te lider ülke Türkiye hedefine göre yeniden dizayn edildiğini vurgulayan Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     4+4+4 tartışmaları ve ilkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesi ile ilgili, hırçın bir muhalefet sergileyen AK Parti karşıtlarının meydan ve medya destekli boykot çağrılarına halkımız itibar etmedi. Elbette siyaset kurumunun da eksikleri ve yanlışları olabilir. Önemli olan çağın ihtiyaçları ve toplumun özlemlerini iyi okuyabilmek, yanlışını fark edip dönebilmektir.
     Her öğrencimize elektronik kitap uygulamasının ilk adımları atıldı. Artık en ücra köylerimize kadar bilgisayarlı eğitim başladı. Köy ve şehir çocukları, ekonomik ve kültürel katmanlar arasındaki uçuruma dönüşen derin çelişki yok edilmeye çalışılıyor. İmkan ve fırsat eşitliğini hayata geçirmek için, ders kitapları bedava dağıtılıyor. Daha okulun açıldığı ilk gün, kitaplar öğrencilerin önünde hazır oluyor. FATİH Projesi yüzde yüz hayata geçirildiği gün, çocuklarımız kitap yükünden tamamen kurtulacaklar.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER