Yeni eğitim ve öğretim yılı

Yeni eğitim ve öğretim yılı -Kocaeli Valisi Ercan Topaca: Günümüzde büyük bir hızla değişen ve gelişen milletler, dünya birincisi olma yarışlarını, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle güçlendirip hızlandı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, günümüzde büyük bir hızla değişen ve gelişen milletlerin, dünya birincisi olma yarışlarını, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle güçlendirip hızlandırdıklarını bildirdi.
     Topaca, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının 17 Eylül 2012 Pazartesi günü ilköğretim haftası ve eğitim öğretim yılı açılış törenleri ile başlayacağını bildirdi.
     Kocaelide örgün eğitimde yaklaşık 340 bin öğrenci ve 15 bin dolayında öğretmenin bulunduğunu bildiren Topaca, şunları kaydetti:
     Eğitim, şüphesiz her dönemde bütün toplumların öncelikleri arasında yer almıştır. Günümüzde büyük bir hızla değişen ve gelişen milletler, dünya birincisi olma yarışlarını, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle güçlendirip hızlandırmaktadırlar.
     Yoğun bir öğrenci potansiyeline sahip olan ilimizde de istihdam politikalarını da göz önünde bulundurarak, dünya standartlarında bilgi ve becerilere sahip nesilleri yetiştirmek amacıyla başlatılan çabalarımız, hiç ara vermeden devam edecektir. Ancak, eğitim öğretimde istenen başarıyı yakalayabilmek için başta aileler olmak üzere hayırseverlerin, sivil toplum örgütlerinin, medyanın ve toplumun diğer bütün kesimlerinin desteğine, katkısına ihtiyaç bulunmaktadır.
     Toplumların ve devletlerin inşasında, öğretmenlerin katkıları ve desteği, her türlü gayret ve çalışmadan daha önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerin çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamada görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inancım tamdır. Çocuklarımız için gösterilen şefkat, gayret ve fedakarlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en kutsal ve en anlamlı çalışmadır. İlimizde eğitim kalitesinin artırılması için yapılan çalışmalardaki katkılarından dolayı bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yeni eğitim ve öğretim yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER